Konya'da Mutasyonlu Virüs Alarmı!

Konya'da, mutant virüsün görüldüğü mahalle sayısı 3'e çıktı. Bu mahallelerden 2’sine giriş- çıkış yasaklanırken, diğer mahallede mutasyonlu virüs görülen kişilerin oturduğu evlerin karantina altında olduğu belirtildi.

10.02.2021-15:53 - (Son Güncelleme: 10.02.2021-15:53)

Konya’nın Seydişehir ilçesine bağlı olan 978 nüfuslu Bostandere Mahallesi’nde, 5 kişilik ailenin 3 bireyinde mutant virüs tespit edildi. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, virüsün yayılmasını engellemek için mahallenin karantina altına alınmasına karar verdi. Birkaç gün önce İzmir'den gelen akrabalarının aileyi ziyaret ettiği bildirildi. Ardından jandarma ekipleri, gece saatlerinde ilçeye giriş ve çıkışları kapatarak kontrol altına aldı. Mahalle sakinlerinin de tedbirlere uyarak, tarım ve hayvancılık faaliyetlerini devam edebileceği belirtildi. Belediye ekipleri, bugün Gevrekli ve Boyalı mahallelerine bağlantı yollarını kapatmak amacıyla toprak döktü.

'7 GÜN SÜRECEK'

1 hafta boyunca karantinanın devam edeceğini vurgulayan Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, ‘Mahallemizde bir ailede dışarıdan gelen bir kişi ile temas sonucu mutasyonlu virüs tespit edildi. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı tarafından da karantinaya alındı. Yayılma hızı yüksek olduğu için de böyle bir karar aldık. 1 hafta karantina devam edecek. Süreç sonunda yayılma hızı devam ederse karantina uzayacak. Devam etmezse kalkacak’ dedi.

Hüyük ilçesinin Çamlıca Mahallesi'nde de 9 kişide mutasyona uğramış virüse rastlandı. Bunun üzerine mahallenin giriş ve çıkışları, jandarmanın kontrolü altına alındı.

Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, ‘Mahallemizde mutasyon virüsü görüldü. Mahallenin giriş- çıkışları kontrol altına alındı. Mahalle halkımız kontrollü ve tedbirlere uyarak tarım ve hayvancılık faaliyetlerini sürdürebiliyorlar. Mutasyon vakası görülen aile temaslı kişiler de evlerinde karantinada tutuluyor’ ifadelerini kullandı.

Beyşehir'in Huğlu Mahallesi'nde de mutasyonlu virüs görülen ailelerin bulunduğu ev karantina altına aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal