Bahçeli'den Enis Berberoğlu Kararına Yönelik Açıklama

MYK toplantısının ardından AYM'nin Enis Berberoğlu kararına eleştiri getiren Devlet Bahçeli, ''Yanlış ve mahsurlu olsa da kararları bağlayıcıdır'' dedi.

10.02.2021-15:53 - (Son Güncelleme: 10.02.2021-15:53) Bahçeli'den Enis Berberoğlu Kararına Yönelik Açıklama

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP MYK toplantısının ardından açıklama yaptı. 

Söz konusu açıklamalarını yazılı olarak aktaran Devlet Bahçeli toplantı sonrası gerçekleştirdiği yazılı değerlendirmede yeni anayasaya ve Enis Berberoğlu dosyasına vurgu yaptı. 

AYM'nin Enis Berberoğlu kararına vurgu yapan Bahçeli şunları söyledi:

 ''AYM'nin Berberoğlu kararı, yanlış ve mahsurlu olsa da kararları bağlayıcıdır ama otomatik olarak milletvekilliği sıfatı kazandırmayacaktır. Berberoğlu hakkındaki fezleke, Genel Kurul’a getirildiğinde MHP, dokunulmazlığın kaldırılması yönünde oyunu kullanacaktır.''

Bununla birlikte Bahçeli AYM üzerinden Yeni Anayasa'ya işaret ederek şu değerlendirmelerde bulundu:

Bu mahkeme, Anayasa’nın özel madde olması sebebiyle öncelikle uygulanması şart olan geçici 20.maddesini yok sayarak yine aynı Anayasa’nın 138.maddesini çiğnemiştir. Yanlış ve mahsurlu olsa da Anayasa Mahkemesi’nin kararları bağlayıcıdır. Fakat Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararı söz konusu CHP’liye otomatik olarak milletvekilliği sıfatı da kazandırmayacaktır.

Geçmişin adeta rövanşının alınması gözlerden ve dikkatlerden kaçmamaktadır.

Bu vesileyle tekrar ifade etmek isterim ki, Anayasa Mahkemesi milletimizin ve demokrasimizin haklarını muhafaza veya müdafaa edecek düzeyde tekrar yapılandırılmalı, yeni anayasa sürecinde yüksek mahkemenin mevcut durumu mutlaka ele alınmalıdır.

Anayasa Mahkemesi’nin kararları bizatihi Anayasa’ya aykırı olamayacak, TBMM’nin tarihi ve yüksek iradesine de pranga vuramayacaktır."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal