İlker Başbuğ, Darbe Sözleri Nedeniyle İfade Verdi!

İlker Başbuğ, bir röportajda, “Eğer Menderes, 25 Mayıs 1960 günü Eskişehir'de erken seçim tarihini açıklasaydı, 27 Mayıs askeri darbesi büyük bir olasılıkla önlenebilirdi” ifadeleriyle darbe imasında bulundu. Başbuğ ‘zanlı’ sıfatıyla ifade verdi.

10.02.2021-15:34 - (Son Güncelleme: 10.02.2021-15:34) İlker Başbuğ, Darbe Sözleri Nedeniyle İfade Verdi!

Geçen ay yeni çıkardığı kitabın tanıtımı için Cumhuriyet gazetesine verdiği röportajda Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ ''pes'' dedirten ifadeler kullandı.

ilker Başbuğ, "Eğer Menderes, 25 Mayıs 1960 günü Eskişehir'de erken seçim tarihini açıklasaydı, 27 Mayıs askeri darbesi büyük bir olasılıkla önlenebilirdi" ifadeleriyle darbe iması yaptı.

Genelkurmay eski Başkanı Başbuğ'un bu sözlerinin ardından Ak Parti teşkilatı aracılığıyla 81 şehirde Başbuğ ile ilgili suç duyurusunda yapıldı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da bu suç duyurularının yapıldığı yerlerden biriydi. Başsavcılık aracılığıyla başlatılan soruşturma çerçevesinde kritik bir gelişme yaşandı. Başbuğ, İstanbul Adalet Sarayı'na giderek 'zanlı' sıfatıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade verdi.

Geçen gün öğle saatlerinde avukatıyla beraber ifade vermek üzere Adliye'ye giden İlker Başbuğ, ifadesinin akabinde İstanbul Adalet Sarayı'ndan ayrıldı. 

NELER OLDU?

Ak Parti Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un ifadelerinin ardından yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

 "Elbette, en başından beri her dönemde milli iradenin üstünlüğünü hazmedemeyenler olmuştur. Milli irade düşmanlığı, kimi zaman darbeci, kimi zaman vesayetçi, kimi zaman marjinal akımların temsilcisi olarak karşımıza çıkmıştır."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal