Komşu Karıştı! 4 Bakan İstifa Etti

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'un hükümet karşıtı eylemlerden sonra yapmış olduğu çağrı üzerine 4 bakan istifa etti.

23.07.2020-18:25 - (Son Güncelleme: 23.07.2020-18:22) Komşu Karıştı! 4 Bakan İstifa Etti

Bulgaristan’da binlerce vatandaşın katılımıyla iki haftadır süren hükümet karşıtı eylemleri yatıştırmak için Başbakan Boyko Borisov bazı bakanların istifalarını talep etmişti.

Borisov, İçişleri Bakanı Mladen Marinov, Ekonomi Bakanı Emil Karanikolov, Turizm Bakanı Nikolina Angelkova ve Maliye Bakanı Vladislav Gornabov’un istifalarını kabul etti. Başbakan Borisov, koalisyon ortakları İç Makedon Devrimci Örgütü Partisi (VMRO) ve Bulgaristan'ın Kurtuluşu İçin Ulusal Cephe Partisi (NFSB) liderleriyle yaptığı toplantının ardından Sağlık Bakanı Kiril Ananiev’in Maliye Bakanı olarak atandığını, Sağlık Bakanı koltuğuna ise Aleksandrovska Hastanesi Müdürü Kostadin Angelov’un getirildiğini ifade etti.

EYLEMLERE ARA VERMEYECEKLERİNİ AÇIKLADILAR

Yaklaşık 14 gündür başkent Sofya’nın yanı sıra bazı şehir merkezlerinde devam eden hükümet karşıtı protestoları düzenleyenler, kabinedeki değişikliğe rağmen eylemlere ara vermeyeceklerini belirterek hükümetin istifasını istediklerini açıkladı.

Ana muhalefetteki Bulgaristan Sosyalist Partisi lideri Korneliya Ninova ise kabinede yapılan değişiklikleri “sahte değişim” olarak değerlendirdiklerini ifade ederek iktidarın taklit işlerle zaman kazanmaya çalıştığını savundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal