Kızıldeniz’de karşılıklı saldırılar durmuyor: Bölgede tansiyon yükseldikçe yükseldi

Kızıldeniz’de haftalardır süren saldırılara yenileri eklendi. ABD ve İngiliz savaş kuvvetlerinin Yemen’in Hudeyde kentine saldırdığını belirten Husiler, Filistin limanına giden İngiliz ticari gemisine saldırı düzenlediklerini duyurdu.

02.02.2024-09:32 - (Son Güncelleme: 02.02.2024-17:25)

Dünyanın ilk gündem maddesi olan Kızıldeniz saldırıları her geçen gün daha tehlikeli bir boyuta evriliyor. ABD ve İngiltere’ye ait unsurların Yemen’in kıyı kenti Hudeyde’ye hava saldırı düzenlemesi sonrasında Husiler’den karşı saldırı geldi. 

Husiler tarafından yapılan açıklamaya göre Kızıldeniz’de Filistin’e doğru giden bir İngiltere ticari gemisinin hedef alındığı bildirildi.

Kızıldeniz’de karşılık saldırılar durmuyor

TRT Haber’in yer verdiğine göre; Kızıldeniz bölgesinde tansiyon yükseliyor. Yemen'deki İran destekli Husiler, ABD ve İngiliz hava kuvvetlerinin ülkelerine yönelik saldırılarına bir kez daha hedef olduklarını bildirdi. Husiler, Hudeyde şehrinin kuzeyinde yer alan Cubbane bölgesine karşı yapılan şiddetli hava saldırılarını duyurdu. Aynı zamanda, Kızıldeniz'de seyreden bir İngiliz ticari gemisine karşı yapılan saldırıda, Husilerin "uygun deniz füzeleriyle" karşılık verdikleri açıklandı.

Kızıldeniz saldırı

'Gazze’deki katliamlar durursa biz de duracağız'

Husilerden, Kızıldeniz'deki saldırıların durdurulmasına yönelik çabalara dair yeni bir iddia ortaya çıktı. Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi, ABD'nin Çin'e ara buluculuk teklif ettiğini öne sürdü. Ancak, Gazze'deki İsrail katliamının devam etmesi durumunda, Kızıldeniz'deki saldırıları sürdüreceklerini vurgulayarak bir mesaj iletti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal