Joe Biden'dan İsrail'i kızdıracak hareket: Yahudilere yaptırım uygulayacak

ABD Başkanı Joe Biden, Batı Şeria'da Filistinlilere karşı şiddet uygulayan Yahudi yerleşimci teröristlere yaptırım yapılacağını kabul göre bir metin imzaladı. İşte detaylar...

01.02.2024-21:58 - (Son Güncelleme: 01.02.2024-22:43)

7 Ekim’de başlayan Filistin- İsrail savaşı, kanlı bir şekilde devam ediyor. Ateşkesin olmadığı süre boyunca 26 bine yakın Gazzeli masum katledildi. Bu 3.5 aylık savaş süresi boyunca dünya ikiye ayrılmasına rağmen ABD, taraf değiştirmeye başladı.

Joe Biden

ABD yaptırımlar uygulayacak

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre; ABD Başkanı Joe Biden, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere karşı şiddet uygulayan aşırılıkçı Yahudi yerleşimcilere yaptırım öngören bir başkanlık kararnamesini imzaladı. Kararname ile işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere karşı son dönemde şiddet uygulayan aşırılıkçı Yahudi yerleşimciler, ABD yönetiminin yaptırımlarına maruz kalacak. Yaptırım listesine dahil edilenler Amerikan finans sistemi içinde işlem yapamayacak, bu ülkeye vize alamayacak, varsa ABD'deki varlıkları dondurulacak ve Amerikan vatandaşlarının bu kişilerle iş yapması yasaklanacak.

(AA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal