Meteoroloji’den tarih ve saatli uyarı: İstanbul için kuvvetli yağış ve sis alarmı verildi

Meteoroloji, Marmara için kuvvetli yağış ve sis, Doğu Anadolu için ise kar yağışı uyarısında bulundu ve ayrıca saat verdi. İşte 2 Şubat 2024 Cuma hava durumu…

02.02.2024-09:21 - (Son Güncelleme: 02.02.2024-17:25)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 2 Şubat 2024 tarihli hava durumu raporunda Türkiye’nin belli bölgeleri için sağanak yağış ve kar uyarısında bulundu. Marmara’da kuvvetli sağanak yağış ve sisin etkili olacağını öngören Meteoroloji, Doğu Anadolu’da ise kar yağışının etkisini devam ettireceği tahmininde bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncel değerlendirmesine göre, ülkemizin kuzey kesimlerinde bulutların yoğun olduğu bir hava bekleniyor. Trakya'nın kuzey bölgelerinde yağmur ve sağanak yağışlar görülecek. İç ve doğu bölgelerde pus ve yer yer sis oluşabilirken, buzlanma ve don olayları da yaşanabilir. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu bölgelerinde çığ tehlikesi bulunuyor.

Hava sıcaklığı ve rüzgar ne olacak?

Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6-8 derece altında, diğer bölgelerde ise 1-4 derece üzerinde olacağı tahmin edildi.

2 şubat hava durumu

Rüzgarın kuzey ve doğulu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

2 Şubat 2024 hava durumu

2 şubat hava durumu

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal