Deprem uzmanı Moriwaki Türkiye'yi bekleyecek felaketi açıkladı

Japonyalı Deprem Uzmanı Moriwaki'den herkesi ürküten açıklama geldi. Japon uzman "Akdeniz, Ege ve Marmara'da meydana gelen depremde 3 metre tsunami meydana gelebilir" diyerekten uyardı. İşte detaylar...

02.02.2024-01:55 - (Son Güncelleme: 02.02.2024-01:55)

Erciyes Üniversitesi tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Merkezi'nde düzenlenen “Kayseri 1. Deprem Farkındalık Paneli” adlı panelde konuşan deprem uzmanı Yoshinori Morivaki, Türkiye’deki depremler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Tsunami tehlikesini açıkladı

Olası bir depremin ardından tsunaminin de meydana gelebileceğini belirten Yoshinori, "Deprem nerede olabilir, diye soracak olursanız, öncelikle Kıbrıs'ın güneyinde olabilir. Denizin içinde bir deprem olursa tsunami de olabilir. Mesela bir bardağı salladığınızda küçük bir dalga meydana gelir ama büyük bir kovayı salladığınızda dalga daha büyük olur. Bunun için Japonya'da meydana gelen depremlerde tsunami büyük olur. Dünyanın en büyük depremi Şili'de oldu. O anda Japonya'da bir şey yoktu ama 23 saat sonra bize 5-7 metre yüksekliğinde tsunami geldi. Akdeniz, Ege ve Marmara Denizi'nde genel olarak bir metre yüksekliğinde tsunaminin meydana gelebileceğini söyleyebiliriz. Denizin bazı derin yerlerinde depremle birlikte kayma da olursa bu 3 metre yüksekliğinde olabilir” cümlelerini kullandı.

(AA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal