Kıyamet Ambarına Yeni Tohumlar Gönderildi

Kuzey Kutbu'nda yaklaşık olarak bin 200 kilometre uzaklıkta olan ve insanlığın son umudu olarak değerlendirilen kıyamet ambarı tesisine 60 bin adet yeni tohum örneği gönderildi.

26.02.2020-14:53 - (Son Güncelleme: 26.02.2020-14:46) Kıyamet Ambarına Yeni Tohumlar Gönderildi

Kuzey Kutbu’na yaklaşık bin 200 kilometre uzaklıktaki kıyamet ambarı tesisi, 2 milyar 250 milyon tohum türünü depolayabilecek kapasitesi ile tohumlara ev sahipliği yapıyor. İnsanlığın son umudu olarak nitelendirilen ambara 60 bin adet yeni tohum örneği gönderildi.

Norveç'te buzulların altında inşa edilen ve insanlığın başına gelebilecek olağan bir felakette insanlığın son umudu olması planlanan tohum ambarında dünyanın her yerinden milyonlarca tohum örneği bulunuyor.

Türkiye de ambara tohum gönderen ülkeler arasında 15. sırada yer alıyor. Türkiye şimdiye kadar ambara 7 milyon 616 bin 532 tohum örneğiyle katkıda bulundu.

Olası felaketlerle yeryüzündeki bitki örtüsü ve ürün çeşitliliğinin tamamen yok olması riskine karşı kurulan tohum bankası için Norveç, 9 milyon dolar harcadı. Bir dağın içinde korumaya alınan tohumlar için en büyük tehdit ise kutup ayıları. Bölgedeki yüzlerce kutup ayısını ambardan uzak tutmak için özel güvenlik görevlileri çalışıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal