Kitaplarda KDV Oranının Yükseltildiği Yalanı İfşa Oldu

Son dönemde kitaplarda KDV oranlarının yükseltildiği ile alakalı ortalıkta asılsız iddialar dönüyor. Twitter'da Aydın Can Çiçek hesabı konuyu çok güzel özetleyen bir yazı kaleme aldı.

20.12.2018-14:53 - (Son Güncelleme: 20.12.2018-14:39) Kitaplarda KDV Oranının Yükseltildiği Yalanı İfşa Oldu

HABER365/ ÖZEL HABER

Son dönemde kitaplarda KDV oranlarının yükseltildiği ile alakalı ortalıkta asılsız iddialar dönüyor. Twitter'da Aydın Can Çiçek hesabı konuyu çok güzel özetleyen bir yazı kaleme aldı.

İşte o yazı;

"Kitap KDV oranlarının 'e yükseltildiği ile ilgili birçok yorum okuyorsunuzdur. Hatta hızını alamayanlar, elimizde bir tek kitap okuma vardı, onu da elimizden alıyorsunuz gibisinden laflar ediyorlar. Bu durumu açıklığa kavuşturmak şart oldu.

İlk olarak söyleyebilirim ki, Kitap KDV oranları 'e yükseltilmedi. Uzun zamandır %8 ve yine öyle kalacak. (Bana kalırsa % 1 olmalı. Gerçi onun da sakıncaları var ama burası yeri değil) 'e yükseltilenler e-kitap ve benzeri yayınlar ile poşetlenerek satılan müstehcen yayınlar.

E-gazete, e-dergi gibi yayınların KDV oranı % 18'e yükseldi. Kısacası, ortada ya büyük bir bilgi kirliliği var ya da bilinçli olarak algı faaliyeti yapılıyor. Bir başka eleştiri de, dini kitapların KDV oranının % 1 olması ile ilgili; Ona da açıklık getireyim müsaadenizle...

Kur'an ile birlikte İncil, Tevrat ve Zebur'un da KDV oranı %1. Kısacası bu çok bilmişler, meselenin Kutsal kitapla alakalı olduğunu, diğer bütün ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de KDV oranının düşük olduğunu bilmiyorlar. Üstelik bu karar yeni değil, 13 Eylül 2012 tarihinde alındı.

Son olarak; O kadar kişi 'Elimizde bir kitap vardı, onu da almak istiyorlar' tarzında paylaşım yapmış ki, bilmeyen de sanır ki Türkiye'de kitap okumayanı dövüyorlar. Yok öyle bir şey. 100 kişiden 4 kişi okuyormuş ancak. Keşke okusalar da KDV %1 olsun diye uğraşsak onlarla!

Öte yandan, şayet kitaplarda fiyat artışı olmuşsa, bu yayınevinin tasarrufu. Satın aldığınız fişin KDV oranına bakın, aynı kaldığını göreceksiniz...

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal