Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü sözlerine Başkan Erdoğan’dan tokat gibi cevap: Samimiysen çözümü anayasa düzeyinde sağlayalım

TBMM’de AK Parti Grup Toplantısı'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun ‘başörtüsü’ teklifi hakkında sert açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, CHP liderine “Samimiysen çözümü anayasa düzeyinde sağlayalım” dedi. İşte Erdoğan konuşması…

05.10.2022-13:46 - (Son Güncelleme: 05.10.2022-13:53) Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü sözlerine Başkan Erdoğan’dan tokat gibi cevap: Samimiysen çözümü anayasa düzeyinde sağlayalım

AK Parti Grup Toplantısı’nda konuşma yapan Başkan Erdoğan, gündeme dair konuları ele aldı. Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu2nun geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından ‘başörtüsü’ sorununu bitireceğiz ifadelerini ise sert bir dille eleştirdi. Erdoğan, ''Eğer dürüstseniz çözümü yasa değil Anayasa düzeninde sağlayalım. Böylece CHP'ye üzerindeki utanç lekelerinden birinden kurtulma fırsatını sunmuş olacağız." Diyerek CHP liderini sözlerinin arkasında durmaya davet etti. 

“Dürüstseniz çözümü yasa değil Anayasa düzeninde sağlayalım”

Kılıçdaroğlu’nun Twitter üzerinden yaptığı başörtüsü sorununu ortadan kaldıracağız açıklamasına cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğer dürüstse, bu zat gençlerimizin en büyük hassasiyetleri olan özgürlük alanlarından biri olan bu meselenin arkasındaysa gelin çözümü yasa değil Anayasa düzeyinde sağlayalım. Böylece CHP'ye üzerindeki utanç lekelerinden birinden kurtulma fırsatını sunmuş olacağız. Talimatı buradan veriyorum; Adalet Bakanı başta olmak üzere arkadaşlarımız çalışmalarını hazırlayıp getirecekler, gerisi CHP Genel Başkanı'nın bileceği iştir." ifadelerini kullandı.

"Güya günah çıkartıyor..."

Ülkemizde başörtüsü sorununun AK Parti’nin iktidara gelmesi ile ortadan kalktığının altını çizen Başkan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun niyetinin çok farklı olduğunu vurgulayarak, “Değerli arkadaşlar biz eser ve hizmet siyasetiyle uğraşırken birilerinin de buram buram riyakarlık kokan oyunlar peşinde koştuğunu görüyoruz. Önceki akşam geç saatlerde CHP Genel Başkanı yaptığı açıklamada başörtüsü meselesi ile ilgili güya günah çıkartıyor, güya yeni bir teklif getiriyor. Bu zatın neden böyle bir teklif yaptığını anlamakta zorlandık. Ülkemizde kamuda, özel sektörde çalışanından, hakiminden subayına, polisine böyle bir sorun var mı? Hayır. Ey CHP senin yandaşın, fikir baban kürsüden 'Haddi bildirilmeye davet edilen' milletvekilleri görmüştür. Bugün milletvekillerimizle, seçilmişlerle ilgili böyle bir sıkıntı yok. Bu doğrultuda attığımız her adımın kazananı milletimiz olmuştur. Yanına bir iki tane başörtülü bayan alıp onlara rozet takmakla bu işi çözeceğini mi sanıyorsun. Adam gibi dürüst ol. İstismar siyaseti yaparak milletin karşısına çıkma. Şimdi sizlere CHP'nin ve Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü meselesi ile ilgili yaklaşımlarını bir video ile anlatmak istiyorum” dedi. 

"Başörtüsü seni niye rahatsız ediyor?"

Başörtüsü sorunun geçmişte yaşandığını ve bunun nedeninin de CHP olduğunu belirten Erdoğan, “Bugün Türkiye'nin gündeminde başörtüsü diye bir mesele verdiğimiz mücadeleler sayesinde kalmamıştır. Geçmişte bu konuda bir utanç meselesi yaşandıysa bunun nedeni CHP faşizmidir. Genel olarak kılık-kıyafet ve başörtüsü meselesi anayasa konusu olmaması gereken tabii bir haktır. Başörtüsü seni niye rahatsız ediyor? Nasıl başı açık bir hanım kardeşimizin bu şekilde hayatın her alanında var olabilmesi için herhangi bir anayasa düzenlemesi gerekmiyorsa başörtülü kardeşlerimiz için de aynısı geçerlidir. Ülkemizin değerlerine, kültürüne karşı olan CHP faşizmi; darbecilerle el ele vererek önümüze böyle bir sorun çıkarmıştır. Zorlama yorumlarla, ülkemiz bu tartışmaların içine sokulmuş, insanlarımız mağdur edilmiştir. Aynı zihniyet 1960 darbesini yaptırdıktan sonra siyasi iktidarı rahatça ele geçirebilmek için Menderes'i idama götürmüştür” şeklinde konuştu. 

Başkan Erdoğan2dan başörtüsü açıklaması

"Milletin hayrına projeler üretemezler"

2008 yılında başörtüsü sorununun ortadan kaldırmak için Meclis’e gidildiğini ancak yapılan anayasa değişikliğine bizzat Kılıçdaroğlu’nun karşı çıktığını hatırlatan Erdoğan, “Biz 2008 yılında MHP ile birlikte mecliste başörtüsü tartışmalarını kökten çözecek anayasa değişikliği yapmıştık. Bunu 411 el kaosa kalktı manşetiyle duyurmuşlardı. Ancak iptali için bunu AYM'ye götüren bizzat Kılıçdaroğlu'nun kendisiydi. Bu milleti aldatmaya gayret ediyorsun. Aynı Kılıçdaroğlu başörtüsü hakkını kadınlarımıza ve kızlarımıza verecek düzenlemelere karşı çıkılmıştır. Benim kızlarım bunun mağduriyetini yaşadı. Bu yüzden kızlarımdan birini İstanbul'da okutamadım. Bunun çilesini biz çektik. İmam Hatip Okulu'nun kapısında anneleri günlerce nöbet tuttu. Bu zatın her konu gibi başörtüsü meselesi ile ilgili birbiriyle o kadar zıt demeçleri var ki... Kaset kumpasıyla başa gelenler elbet milleti adına proje üretemezler. Bu meseleyi de geriden takip ediyorlar. Özgürlükleri CHP'ye rağmen hayata geçirdik. Dürüst değilsin her numara var. Türkiye düşmanlarını kafalarını onlara rağmen ezdik.

"Alevilerle ilgili yeni adım atacağız"

CHP’nin yaptığı şovun aksine kendilerinin gerçek çözümlerle çalıştıklarını dile getiren Erdoğan, “Önümüzdeki cuma günü yeni bir adımını atacağımız çalışmalarla Alevi vatandaşlarımızı ülkeden koparma projelerini akamete uğratıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu senin üst düzey yöneticilerin üniversitelerimizde ikna odalarını kurmadılar mı? Bu ikna odalarından bizim kızlarımızın başlarındaki örtüleri çıkarmadılar mı? Bunları ikna odalarını sokmadılar mı? Bunlara yapılan zulümden sen kurtulacağını mı zannediyorsun. Bunun hesabını kolay kolay veremeyeceksin. Biz demokrasi ve kalkınma devrimlerimizle CHP faşizminin gizli iktidarına bu ülkede son verdik” dedi. 

“Sizlerden şu hususta vatandaşlarımızı ikna etmenizi istiyoruz”

Erdoğan, “Türkiye bir süredir çok ciddi sınamalardan geçmektedir. Bu sınamaların milletimizin hayatına yansıyan olumsuzlukları vardır. Bunların çözümü mümkün müdür? Mümkündür. Türkiye'de bunu çözecek tek parti AK Parti, tek ittifak Cumhur İttifakı mıdır? Evet öyledir. Milletimize bu gerçeği gösterdiğimizde sandık yolu kendiliğinden açılacaktır” ifadelerini kullandı. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal