Kılıçdaroğlu’ndan Büyük Pişkinlik

İzmir’de Cami minaresinden İtalyan halk şarkısı olan ve Türkiye’de Komünistlerin kullandığı Bella Ciao (Çav Bella) şarkısını yayımlayan CHP İzmir İL Başkanı Yardımcılarından Banu Ö. Tutuklandıktan sonra Kılıçdaroğlu bu ahlaksızlığı protesto eden bir tweet attı.

22.05.2020-18:23 - (Son Güncelleme: 22.05.2020-18:18) Kılıçdaroğlu’ndan Büyük Pişkinlik

Türkiye, dünden beri İzmir’de Ezan ve camiye yapılan saygısızlıkla çalkalanıyor. Halkın büyük tepki gösterdiği bu ahlaksızlığa AK Parti ve MHP’den de en üst düzey yetkililerden sert tepki içeren açıklamalar geldi. Ancak CHP, İP, diğer bütün partilerden hiçbir tepki gelmedi.

Siyaset sahnesinde Kemal Kılıçdaroğlu’ndan daha fazla dince söylem üreten Saadet Partisi’nin bu ahlaksızlığa karşı susması ayrıca dikkat çekmişti.

Emniyet güçlerinin yaptığı araştırma sonucunda, Ezana, Camiye ve İslam’a hakaret içeren bu ahlaksız eylemi yapanın İzmir’de olduğu ortaya çıktı.

Soruşturmayı derinleştiren emniyet güçleri, bu şahsın İzmir’de olduğunu ortaya çıkardı. Yapılan teknik çalışmadan sonra gözaltına alınan şahıs, İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerince sorgulandı. Sorgulama sırasında saygısız provokatif eylemi yapan kişinin CHP’de üst düzey görevde bulunduğu ortaya çıktı. Halen CHP’li olan Banu Ö. İzmir CHP il Başkanlığında Başkan Yardımcılığı görevinde bulunduğu öğrenildi.

Kamuoyunun sert tepkisini çeken bu provokatif ahlaksız eylemin CHP menşeli olması tepkileri daha da arttı. Tam iki gündür yapılan bu ahlaksız çirkin eyleme sesini çıkarmayan CHP, eski il başkan yardımcısının tutuklamasından sonra bu gün genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun Twitter hesabından eylem eleştirildi.

Siyasi gözlemciler, Kılıçtaroğlu’nun bu ahlaksız provokasyonu kınamasını samimi bulmazlarken, tutumu ile ilgili şu yorumu yapıyorlar:

“24 saattir dinimize hakaret eden bir eylem söz konusu. Türkiye’nin ana muhalefet lideri susuyor ve sonra bu çirkin eylemi yapanın kendi partilerinde üst düzey bir görevli olduğu ortaya çıkınca, yasak savma babında bir kınama mesajı yayımladı. Bu halkta oluşan infialden siyasi rant sağlamak ve samimiyetsizliktir. Bu çirkin ahlaksız eylemi Kemal Bey’in içinde bulunduğu şer koalisyonundan hiç kimse tepki göstermedi.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal