Kılıçdaroğlu Kürt Sorunu İçin HDP'yi Gösterdi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Kürt sorununun çözümü olarak HDP’yi adres gösterdi.

20.09.2021-12:32 - (Son Güncelleme: 20.09.2021-14:15) Kılıçdaroğlu Kürt Sorunu İçin HDP'yi Gösterdi!

CHP ve HDP arasındaki kriz büyümeye devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Kürt sorununun çözümü olarak HDP’yi adres gösterdi.

KÜRT SORUNU İÇİN ADRES HDP OLMALI 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıklamasında ‘2015 seçimlerinde HDP’nin parti olarak TBMM'ye girmesini destekledik. Siyaset kurumunun 35-40 yıldır çözemediği bir Kürt sorunu var. Kürt sorunu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. Devlet dediğiniz kurum gayrimeşru bir organla muhatap olmaz. Erdoğan bunu yaptı. Devleti, İmralı ile muhatap kıldı. Mesela İmralı meşru bir organ değil. Meşru organ kimdir? HDP'yi meşru organ olarak görebiliriz. Halkın desteği var. Parlamentoya gelmiş, dolayısıyla parlamentonun içinde bulunuyor görevini yapıyor. Dolayısıyla eğer bu sorun çözülecekse meşru bir organla da biz bu sorunu çözebiliriz; bu düşüncedeydim’ ifadelerine yer vermişti.

KESİN ÇÖZÜM YERİ HDP DEĞİL, İMRALI

CHP ve HDP arasında Cumhurbaşkanlığı seçimi dolayısıyla soğuk rüzgarlar esmeye devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Kürt sorununun çözümü olarak HDP'yi adres göstermesine ise HDP Van Milletvekili Sezai Temelli itiraz etti. HDP Van Milletvekili Sezai Temelli asıl muhatabın İmralı olduğunu söyledi. Temelli bununla ilgili sosyal medyasından bir paylaşımda bulundu. Temelli paylaşımında ‘Kürt sorununun çözümünün yegane muhatabı HDP değil ama bu sorunun çözümü adına bugün demokratik siyaseti var eden ve kolaylaştıran başlıca aktör HDP’dir. Ama asla unutulmaması gereken şey demokratik çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı’dır. Süreci tıkayan, toplumsallaştırmayan ve masayı deviren AKP çözümsüzlükten medet umarken bu anlayışın çıkmaz sokak olduğu artık görülmelidir’ İfadelerini kullanarak Kılıçdaroğlu’na tepkisini dile getirdi. dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal