Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan Önemli Açıklama!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattını 2023'de bitirmeyi planladıklarını açıkladı.

20.09.2021-12:18 - (Son Güncelleme: 20.09.2021-14:39) Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan Önemli Açıklama!

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sirkeci - Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı Lansmanı'na katıldı. Bakan Adil Karaismailoğlu Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattını 2023'de bitirmeyi planladıklarını açıkladı.

PROJEYİ 2023 YILINDA BİTİRMEYİ PLANLIYORUZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu açıklamasında 'Projeyi 2023 yılının ilk aylarında bitirmeyi planlıyoruz' dedi.

BU PROJE İLE 30YILDA 786 MİLYON EURO TASARRUF SAĞLAYACAĞIZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, tarihi Sirkeci Garı’nda düzenlenen lansmana katıldı. Bakan Karaismailoğlu açıklamasında ‘Bu proje ile 30 yılda 786 milyon Euro tasarruf sağlayacağız. Projemiz 7,5 kilometrelik bisiklet ve 6,5 kilometrelik yaya yolu ile 10 bin 120 metrekarelik meydan ve rekreasyon alanları ve 6 bin metrekarelik kapalı sosyal ve kültürel alanı ile İstanbul’umuzun değerine değer katacak çok önemli bir projedir. Bunun yanında projemizde; 27 adet sanat yapısı, 9 adet yaya ve 12 adet karayolu geçidi ile 3 adet yaya ve 1 adet de karayolu üst geçidi bulunacaktır. 2023 yılının ilk çeyreğinde tamamlayarak İstanbulluların hizmetine sunmayı hedeflediğimiz bu projemiz ile ciddi ekonomik tasarruflar da sağlayacağız. Şöyle ki; Projenin tamamlanmasıyla birlikte 2023-2053 yılları arasındaki 30 yıllık süreçte; Karayolu bakım ve işletme açısından 425 milyon avro, çevreye olan etkilerin azalmalarından dolayı 117 milyon avro ve zaman kazancı olarak da yaklaşık 243 milyon euro olmak üzere; toplamda 786 milyon euro üzerinde tasarruf sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

MUHALEFETİN NE DEDİĞİNE KULAK ASMADAN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ

Bakan Karaismailoğlu açıklamasına ‘İstanbul'da da 7 hatta raylı sistem yapım çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürüyor. Gayrettepe-Kağıthane-Eyüp- İstanbul Havalimanı Metrosu, Küçükçekmece Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metrosu, Pendik-Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu, Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar (Kirazlı)Metrosu, Başakşehir-Çam Sakura Hastanesi-Kayaşehir Metrosu, Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Metrosu ve bugün lansmanını yaptığımız, Kazılçeşme-Sirkeci Kentsel Ulaşım ve Rekreasyon projesidir. Bu 7 projenin toplam uzunluğu, 103,3 kilometredir. Projelerimiz tamamlandığında, İstanbul'un raylı sistem uzunluğu 354,3 kilometreye yükselecek. Muhalefetin ne dediğine kulak asmadan, polemiğe girmeden, eser siyasetimizden ödün vermeden milletimiz için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İstanbul'un ve İstanbulluların sorunlarına çare olmak üzere enerjimizi harcamaya devam edeceğiz. Üstlerine vazife olan işleri yapmayıp, yapımı devam eden metro inşaatı üzerine hafriyat dökenlerin emek hırsızlığına da müsaade etmeyeceğiz. Bu zihniyetin en iyi yaptığı şey karşı çıkmak! Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne; Marmaray'a, Avrasya Tüneli'ne, İstanbul Havalimanı'na, Osmangazi Köprüsü'ne "istemezdik" dediler. İzmir Otoyolu'na, Kuzey Marmara Otoyolu'na ve tabii 1915 Çanakkale Köprüsü'ne de karşı çıktılar. Bu gayri ciddi ve kısa vadeli zihniyetleri dikkate almadık. Devlet aklıyla yolumuza devam ettik. Neticede bu eserler halkımızın günlük yaşantısına hız getirdi, tasarruf getirdi, konfor getirdi’ diyerek devam etti.

14 AYRI HATTA 185 KİLOMETRELİK RAYLI SİSTEMİN YAPIMINA DEVAM EDİYORUZ

Bakan Karaismailoğlu açıklamalarında ‘Ülke genelindeki şehirlerarası demiryolu işletmeciliğindeki başarılarımızı aynı şekilde kent içi raylı sistemlerde de sürdürüyoruz. Türkiye genelinde 12 ilimizde uzunluğu 812 kilometreyi bulan kent içi raylı sistemin 312 kilometresi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapıldı. Bakanlığımızın yapıp hizmete açtığı raylı sistemlerde günlük 6,5 milyon, yıllık 2 milyar 393 milyon yolcu taşınıyor. Hizmete sunduğumuz projelerimizle, halkımızı trafik çilesinden kurtardığımız, işlerine, ailelerine güvenle ve konforla ulaşmalarını sağladığımız için büyük mutluluk duyuyoruz. İstanbul'un yanında, Bursa, Ankara, Kocaeli, Konya, Kayseri ve Gaziantep'te, 14 ayrı hatta, 185 kilometrelik raylı sistemin yapımına devam ediyoruz.’ İfadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal