HDP'li Garo Paylan'dan İttifak'tan Ayrılırız Mesajı!

Muhalefet cephesinin ortaklarından olan HDP'nin Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, partisinin seçimlerde en az %15 oy alacağı iddiasında bulundu. PKK’yı destekleyen HDP için, istediklerini elde ettikten sonra oyunu sonlandıracakları bekleniyor.

16.09.2021-14:01 - (Son Güncelleme: 16.09.2021-16:40) HDP'li Garo Paylan'dan İttifak'tan Ayrılırız Mesajı!

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, Halk TV'de, Şirin Payzın'ın programına konuk oldu. Paylan, seçimlerde Cumhurbaşkanlığı seçiminde kilit rol oynayacaklarını söyledi. Aralarında farklar bulunduğunu vurguladı. CHP ve İYİ Parti seçmenini ürkütmemek adına Millet İttifakı'nın dahil olmak istemediklerini belirtti. Bu durum gerçekleştiğinde, Millet İttifakı'nın %35 gibi bir sınırda kalarak ittifaktan ayrılmalarının mümkün olmayacağı bilinmekte.

MİLLET İTTİFAKININ PARÇASI OLMAK İSTEMEDİKLERİNİ SÖYLEDİ

Paylan, %15'ten fazla oy alacaklarını iddia etti. Bununla beraber, HDP'nin yönetimde söz sahibi olmak istediklerini belirterek, ‘Ben iddiayla söylüyorum en az yüzde 15 oy alacağız. Ve bu yüzde 15 oy da şu an anahtar durumundadır. Yüzde 15'lik bir oy diyelim ki, İyi Parti'nin de anketlerde yüzde 10 ila 15 arasında gözüküyor. Bu parti siyasette belirleyici bir rol üstlenmiş durumda Millet İttifakı içinde. Biz Millet İttifakı'nın bir parçası olmak istemiyoruz çünkü aramızda farklar var. Farklı siyasi partilerdeyiz ama diyoruz ki Türkiye için hep beraber sorumluluk almalıyız.’ ifadelerini kullandı.

YÖNETİMİN PARÇASI OLMAK İSTEDİKLERİNİ AÇIKLADI

Paylan yönetimde söz hakkına sahip olmak istediklerini söyleyerek, ‘Biz Millet İttifakı'nın bir parçası olmak asla istemiyoruz. Bizim yolumuz üçüncü yoldur. Parlamento seçimlerinde alacağımız en az yüzde 15'lik oyla Meclis'te ikinci veya üçüncü parti olacağız. Ve bu gücümüzü de aynı zamanda yönetimin bir parçası olarak da kullanmak istiyoruz.’ şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal