Millet İttifakı'nda Anket Sonuçları Yeni Bir Kriz Doğuracak

2023 başkanlık seçimleri için hazırlıklar sürerken Millet İttifakı'nda adaylıklar krize hız kesmeden devam ediyor. Gazeteci Zafer Şahin gelen anket sonuçlarının adaylık krizlerini alevlendireceğini söyledi.

14.09.2021-12:39 - (Son Güncelleme: 14.09.2021-13:06) Millet İttifakı'nda Anket Sonuçları Yeni Bir Kriz Doğuracak

Millet İttifakı'nın içeriden çatırdamalar devam ediyor. 2023 başkanlık seçimleri konusunda Millet İttifakı'nda adaylık konusunda tartışmalar sürerken krize girildi. Yapılan anketler adaylık krizlerini güçlendirecek gibi duruyor. 

Gazeteci Zafer Şahin'in kamuoyundaki durumu ele aldığı yazısında anket sonuçlarını değerlendirdi. Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i yaklaşan tehlikeye karşı uyardı.

HDP'NİN NEREYE KONUMLANDIRILACAĞINA KARAR VERİLMELİ

Millet İttifakı'nın önünde iki temel sorunu olduğunu ifade eden Şahin, ilk olarak HDP'nin nereye konumlandırılacağına karar verememelerini gösterdi. İkinci sorun olarak ise popüler belediye başkanlarını çatı aday olmamaya nasıl ikna edeceklerini bilememelerini gösterdi.

ANKETTE ERDOĞAN'I MANSUR YAVAŞ TAKİP EDİYOR

Yapılan ankete göre vatandaşa isim vermeden "Kimi Cumhurbaşkanı görmek istersiniz?" diye sorulduğunu ve  yüzde 44 oranla bu soruya 'Erdoğan' cevabını verildiğini ifade eden Şahin, ''Peki, Erdoğan'ın arkasından kim geliyor sizce? Kılıçdaroğlu mu Akşener mi?'' sorularına değindi ve ''İkisi de değil. Yüzde 18 ile Mansur Yavaş. Evet, şaşırtıcı ama şu anda ismi Millet İttifakı'nın çatı adayı olarak geçenler arasında en popüler isim Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı! Onu yüzde 10.5 ile Meral Akşener izliyor. Ekrem İmamoğlu diyenlerin oranı yüzde 6.5, Kılıçdaroğlu diyenler ise yüzde 6.'' şeklinde yanıtladı.

YENİ KRİZ YOLDA

Belediye Başkanlarına "Oturun oturduğunuz yerde" yerde mesajı veren Kılıçdaroğlu ve Akşener ikilisini bu anket sonucunun kara kara düşündüreceğini yazan Şahin, belediye başkanlarının anketlerde genel başkanların önüne geçmesinin yeni krizlere yol açacağını ifade etti.

MUHALEFET BİR ARPA BOYU YOL ALAMADI

Anketin devamını Şahin, ''AK Parti yüzde 37'de. Küçük de olsa bir yükseliş görülen CHP'nin oyu yüzde 26. Yükseliş trendindeki bir diğer parti MHP. Mevcut yüzde 10 barajının üstünde MHP. Bazı anketçilerin yüzde 13-14 bandında gösterdiği İyi Parti de yüzde 10'larda. HDP'nin oyu 10.5. Büyük ümitlerle yola çıkan Ali Babacan'ın partisi yüzde 1.5. Davutoğlu'nunki ise 0.5'te kalmış durumda.'' şeklinde yorumlarken iktidarın karşısında muhalefetin bir arpa boyu yol alamadığını söyledi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal