Kepek Nasıl Geçer?

Kepek nasıl geçer, saçtaki kepek nasıl giderilir, kepek nasıl giderilir, kepek nasıl gider kesin çözüm, kepek çözümü, kabuklu kepek nasıl geçer, kepek nasıl oluşur? konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

22.05.2018-14:58 - (Son Güncelleme: 12.05.2021-18:58) Kepek Nasıl Geçer?

Kepek nasıl geçer kadın, saçtaki kepek nasıl giderilir, kepek nasıl giderilir, kepek nasıl gider kesin çözüm, kepek çözümü, kabuklu kepek nasıl geçer, kepek nasıl oluşur detaylar haberimizde...

KEPEK NASIL GEÇER?

Kepek problemi kadın, erkek, genç, yaşlı farketmeden birçok insanın canını sıkan ortak durumlardan biridir. İnsan hayatı boyunca bir kez dahi olsa hepimiz kepek sorununu yaşamışızdır.

Kepek problemi özellikle kafa derisinde aşırı kuruluk ya da aşırı yağlanma sonucu meydana gelir.

KEPEK NASIL OLUŞUR?

Kepek sorununu oluşturan başka durumlar da vardır. Bu durumaların başında saçı yeterince ya da doğru şekilde taramamak, stres, egzama, düzensiz beslenme, saçı temiz tutmamak, gibi faktörler saçta kepek oluşmasına neden olur.

Çok sık ve fazla saç bakım ürünü ya da şampuan kullanmak da kepek sorununu ortaya çıkaran nedenler arasındadır.

SAÇTAKİ KEPEK NASIL GİDERİLİR? (KESİN ÇÖZÜM)

Sirke

Saçlarınızı şampuanlamadan önce 2 kaşık sirkeyi saçlarınıza sürün. Sirkeyi saçlarınıza masaj yaparak uygulayın ve 10 dakika bekletin. Bekleme işlemi bittikten sonra saçlarınızı durulayın ve yıkanmaya devam edin.

Sirke yapabileceğiniz başka bir çözüm yolu ise 1 fincan elma sirkesini 2 bardak soğuk suya ekleyerek durulama suyu hazırlamanızdır.

Aspirin

Saçlarınızın yoğunluğuna bağlı olarak 2-3 aspirini toz haline getirin ve şampuanınıza ekleyin. Saçınızı şampuanladıktan sonra ortalama 4 dakika bekletin ve ardından durulayın.

Tuz

Saçlarınızı yıkamadan hemen önce tuz ile saçalrınıza masaj yapın. Bu şekilde saçınızda olan kepekler dökülecektir.

Ağız gargarası

Yıkamış olduğunuz saçlarınızı ağız gargarası ile durulayın bu işlemin ardından saçlarınızı duru su ile tekrar durulayın.

Karbonat ya da Kabartma tozu

Saçlarınızı ıslatın ve bir paket kabartma tozunu saçlarınıza döküp iyice masaj yapın. Masaj işleminin ardından saçlarınızı durulayın. Saçlarınızı yıkamadan önce haftada 3 kere uygulayabilirsiniz. Bu kürü uygularken kesinlikle şampuan kullanmayın.

Kürü uyguladıktan sonra saçlarda önce kuruluk meydana gelecek ardından parlaklığını ve yumuşaklığını kazanacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal