Kentsel dönüşüm hibe desteği başvuruları başladı mı? 2024 kentsel dönüşüm destek ödemeleri ne kadar?

İstanbul’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan 700 bin TL’lik kredi ve hibe desteği hakkındaki araştırmalar sürüyor. Yarısı Bizden kampanyası kapsamında sunulacak olan bu desteklerin detayları merak ediliyor. Peki Kentsel dönüşüm hibe desteği başvuruları başladı mı? 2024 kentsel dönüşüm destek ödemeleri ne kadar? İşte detaylar…

24.02.2024-12:40 - (Son Güncelleme: 24.02.2024-12:40)

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, İstanbul’da konut yapımı için vatandaşlara 700 bin liralık hibe ve kredi desteği sağlanacak. Hak sahiplerine yapılacak olan kentsel dönüşüm destekleri hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak isteyenler arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul ediyor. Peki Kentsel dönüşüm hibe desteği başvuruları başladı mı? 2024 kentsel dönüşüm destek ödemeleri ne kadar?

Kentsel dönüşüm hibe desteği başvuruları başladı mı?

Kentsel dönüşüm hibe desteği başvuruları henüz başlamadı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın başvuru tarihini önümüzdeki haftalarda duyurması bekleniyor.

Kentsel Dönüşüm Hibe Desteği

2024 kentsel dönüşüm destek ödemeleri ne kadar?

Kentsel dönüşüm destek ödemeleri Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayınlanan bilgilere göre konut sahiplerine 700 bin TL'ye kadar hibe ve kredi, kiracılara karşılıksız 100 bin TL tahliye desteği, iş yeri sahiplerine 350 bin TL’ye kadar hibe ve kredi, hak sahiplerinin diğer yapılarında her bir konut için 1 milyon 400 bin TL'ye ve her bir iş yeri için de 700 bin TL’ye kadar kredi sağlanacak.

Kentsel dönüşüm destek ödemeleri Resmi Gazete'de yayımlandı. Yapılan düzenleme ile konut sahiplerine 700 bin TL'ye kadar hibe ve kredi, kiracılara karşılıksız 100 bin TL tahliye desteği, iş yeri sahiplerine 350 bin TL’ye kadar hibe ve kredi imkanı sağlanacak. Ayrıca, hak sahiplerinin diğer yapılarında her bir konut için 1 milyon 400 bin TL'ye ve her bir iş yeri için de 700 bin TL’ye kadar kredi verilebilecek. Geri ödeme süreci ise 24 aylık geri ödemesiz dönemden sonra başlayacak, ilk 12 taksit faizsiz olacak ve toplamda en fazla 120 ay sürecek. Başvuru sürecinde hak sahiplerinin gelir ve kredi puanına bakılmayacak, geri ödemeler ise Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından takip edilecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal