Altın rekor yükselişini hafta sonuna taşıdı: Uzman isimden gram altın uyarısı

Geçtiğimiz hafta yaklaşık 40 dolar düşüş yaşayan ons altın, bu haftayı yükselişle geçirdi. Aynı zamanda gram altın da bu haftaki rekor tırmanışını hafta sonuna taşıdı. İşte 24 Şubat 2024 güncel altın fiyatları…

24.02.2024-10:08 - (Son Güncelleme: 24.02.2024-17:30)

Altın fiyatlarında, faiz kararlarının da etkisiyle hareketli bir hafta geride kaldı. Ons altın ve gram altın başta olmak üzere geçen haftayı düşüşle tamamlayan Altın Fiyatları yeni haftada kayıplarını yatırımcılarına geri kazandırdı. Dolar endeksinde yaşanan gerileme de altındaki yükselişi etkiledi. Geçtiğimiz hafta yaklaşık 40 dolar düşüş yaşayan ons altın, bu haftayı yükselişle geçirdi. Aynı zamanda gram altın da bu haftaki rekor tırmanışını hafta sonuna taşıdı.

Uzman isimden gram altın uyarısı

Altın ve Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altına yatırım yapmayı düşünenlere yönelik olarak ons altında beklenen geri çekilmenin gram altını da etkileyeceğini belirtti. Memiş, altın alımı için fırsat arayanları 2 bin 100 TL seviyesinin altındaki düşüşleri takip etmeleri konusunda yönlendirdi. Hızlı bir yükselişin ardından geri çekilme olabileceğini ifade eden Memiş, önümüzdeki hafta ons altında teknik olarak bir satış beklentisi olduğunu, bu nedenle gram altında da düşüş olabileceğini vurguladı.

Altın fiyatları

Altın fiyatları haftayı hareketli geçirdi

Bu hafta 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı, önceki haftaya göre yüzde 1,91 artarak 2 bin 27 liraya çıktı. Geçtiğimiz hafta sonu 3 bin 221 lira olan çeyrek altının satış fiyatı ise 3 bin 335 liraya yükseldi. Serbest piyasada gram altın ise 2 bin 130 seviyesine kadar çıkarak sert hareketler gösterdi. Dolar endeksinin 103 doların altına gerilemesi, ons altında hızlı bir yükselişe neden oldu. Hafta sonuna 2 bin 40 dolar seviyesinde giriş yapan ons altın, gram altın ise 2 bin 130 seviyesinde işlem görmeye başladı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal