Gazze’de katliamlar ağırlaşıyor: İsrail çok sayıda Filistinliyi öldürdü

İsrail, Gazze Şeridi’ne yaptığı saldırıların 141. gününde de katliamlara devam ediyor. Gazze’nin merkezinde yer alan ve çok sayıda sivilin yer aldığı Deir el-Balah kentindeki bir binaya düzenlenen saldırı sonucunda 24 Filistinli hayatını kaybetti

24.02.2024-09:52 - (Son Güncelleme: 24.02.2024-17:30)

Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına aylardır devam eden İsrail, Deir el-Balah kentinin içerisindeki bir binaya sığınan sivilleri hedef aldı. Tel Aviv saldırıları sonucunda 24 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail çok sayıda Filistinliyi öldürdü

İsrail, 7 Ekim'de başlattığı saldırılara Gazze Şeridi'nde devam ediyor. Tüm dünyadan gelen tepkilere rağmen, İsrail güçleri sivilleri hedef alarak, Gazze Şeridi'nin merkezindeki Deir el-Balah kentinde Ebu Zuaiter ailesine ait bir binayı vurdu. Saldırıda, çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu en az 24 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırı sonucunda birçok Filistinli de yaralandı.

İsrail Filistin

İsrail Filistin savaşı son gelişmeler

06:11'de İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli kentlerine baskın düzenlediği bildirildi.

03:47'de ABD yönetiminin, Arap ülkelerinin Gazze'deki savaş sonrasıyla ilgili bir plan hazırladığını İsrail'e ilettiği ifade edildi.

01:23'te Fas'ın 50 kentinde, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto etmek için gösteriler düzenlendi.

01:22'de İsrail Savaş Kabinesinin, Gazze'de ateşkes ve esir takası amacıyla Paris'te yürütülen müzakerelere katılan İsrail heyetinin yetkilerini genişletme kararı aldığı belirtildi.

00:08'de İsrail'in Gazze Şeridi'nde "güvenlik kuşağı" oluşturmaya çalışarak, "savaş suçu" işlediği iddia edildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal