Meteoroloji hafta sonu raporunu paylaştı: Hava sıcaklıkları artacak

Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre hafta sonunda ülke genelinde bir yağış beklenmiyor. Öte yandan hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkacak. İşte 24 Şubat 2024 hava durumu…

24.02.2024-09:27 - (Son Güncelleme: 24.02.2024-17:29)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 24 Şubat 2024 hava durumu raporuna göre son günlerde artan hava sıcaklıkları hafta sonunda da yükselmeye devam edecek. Öte yandan Türkiye’nin genelinde kayda değer bir yağış yaşanması beklenmiyor.

Hava sıcaklıkları artacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 5 günlük hava tahmini raporunu yayımladı. Rapora göre, cuma gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak sıcaklığın artması ve mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Hafta sonu boyunca ülke genelinde parçalı, yer yer çok bulutlu ve açık bir hava hakim olacak. Ancak yağış beklenmiyor. Hava sıcaklıkları ise mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Cumartesi ve pazar günleri için en yüksek sıcaklık değerlerinin şehirlere göre şu şekilde olması bekleniyor: İstanbul, Ankara ve Diyarbakır'da 16 derece, Samsun'da 14 derece, İzmir ve Antalya'da 21 derece, Adana'da 23 derece, Trabzon'da ise yaklaşık 13 derece civarında seyredecek.

Uzman isimden uyarı 

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava durumu hakkında şunları söyledi:

‘’Rüzgar olmasa hiç üşümeyeceğiz aslında ama rüzgar biraz üşütüyor tabii ki. Rüzgarın üşütme özelliği var. Şile'ye yaz gelmiş neredeyse hani bahar gelmiş diyelim. Yani kıştan çıkınca baharı görünce yaz zannediyoruz. Şimdi tabii bu sene hep böyle geçti buralar. Buralar dediğim İstanbul, Marmara, Ege, İç Anadolu hepsi böyle. Neden böyle geçti? Aralık, ocak, şubat bunlar kış ayları. Bize gelen meteorolojik sistemler ya Balkanlardan gelir yahut da Sibirya üzerinden gelir. Çoğunlukla oradan gelir daha doğrusu. Tabii aşağıdan da Akdeniz üzerinde de gelen olur ama çoğunlukla Sibirya ve Balkanlardan gelir. Bu sene azınlıkla oradan geldi. Çoğunlukla nereden geldi? Akdeniz üzerinden. Akdeniz üzerinden gelince de tabii ki İç Anadolu'da ayrı olmak üzere batıda kar yağışına hasret kaldık, olmadı.

24 Şubat hava durumu

Artık kar gelecek mi gelmeyecek mi sorularından uzaklaştık. Eylül-Ekim'de yaptığımız konuşmalarda bu sene çok zor demiştik İstanbul'da kar yağışının yağması. Hakikaten de öyle oldu, yağmadı hatta. Şimdi hafta sonu bugünden itibaren 4-5 derece daha ısınacak havalar. Yani hafta sonu İstanbul 20 dereceyi bulur. Mesela kuzey ilçeleri biraz daha fazla olur. Çünkü lodos geleceği için kuzey ilçelerindeki sıcaklıkları biraz daha arttıracak. Yağış yok. Bugün Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur var. Güney Doğu Anadolu'nun doğusunda da yağmur var. Onun dışında bir yağmur yok. Sabah saatlerinde İzmir civarında biraz hafif bir yağmur vardı. Ve bu yağmursuzluk diyelim önümüzdeki 4-5 günde devam edecek. Yani gördüğüm kadarıyla 1 hafta Marmara'da yağış yok. Sıcaklıklar yükseliyor. Bundan sonra yeni bir soğuk hava dalgası gelir mi? Biraz zor gözüküyor. Artık buna göre hayatımızı düzenlememiz lazım.’’

24 Şubat 2024 hava durumu

24 Şubat hava durumu

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal