Kripto para düzenlemesinde son düzlüğe girildi: Yasa tasarısı seçim sonrası Meclis’e gelecek

Ekonominin yeni ve önemli parçalarından birisi olan kripto para sektörünün yasal zemine oturması adına yapılan düzenlemede son çalışmalar yapılıyor. Seçim sonrasında Meclis’e gelmesi beklenen tasarıya göre kripto para sektöründe belli bir seviyenin üzerindeki kazançlardan işlem vergisi alınması planlanıyor. İşte detaylar…

24.02.2024-09:35 - (Son Güncelleme: 24.02.2024-17:30)

Kripto para sektöründe yapılacak olan vergi düzenlemesi için son hazırlıklar yapılıyor. Yerel seçimin ardından Meclis’e sunulması planlanan yasa teklifine göre belli bir seviyenin üzerindeki kazançlardan işlem vergisi alınması planlanıyor.

Kripto para düzenlemesinde son düzlüğe girildi

TRT Haber’de yer alan habere göre; Kripto sektöründe yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantıları sonrasında, sektöre yönelik önemli düzenlemeler gündeme geldi. Bu yeni düzenlemelerle birlikte, kripto para işlemlerini yürüten borsaların denetlenebilirlikleri artırılacak ve faaliyetleri daha şeffaf bir şekilde izlenebilecek. Bu çerçevede, borsaların kuruluş süreçlerinde sermaye şartı ve teminat gereklilikleri getirilerek, sektörde daha sağlam bir yapı oluşturulması hedefleniyor. Ayrıca, kripto varlıkların ihraç ve dağıtımıyla ilgili belirlenecek olan ilkeler, alım satım yapanların bu kurallara uymasını sağlayacak önemli adımlar arasında yer alıyor.

Kripto para düzenleme

Varlıklara şifreleme sistemi gelecek

Sektörde faaliyet gösteren şirketlere yönelik alt yapı çalışmaları için belirli bir süre verilmesi planlanıyor. Yapılan çalışmada, kripto varlıkların hukuki nitelik kazanabilmesi için belirlenecek şartlar belirlendi. Bu bağlamda, kripto varlıkların tanımlanması için belirli bir şifreleme ve algoritmanın kullanılması yasa teklifinde yer alacak. Öte yandan, kripto varlıkların şifreleri üzerindeki hak sahipliği net bir şekilde ifade edilerek yasaya eklenmiş olacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal