Kayserispor, FIFA’dan transfer yasağı aldı, icralık oldu! Kulüp satışa çıkarılacak

Kayserispor, FIFA'dan aldığı transfer yasağı ve yaşadığı mali sorunlar nedeniyle zorlu bir süreçten geçiyor. Kayseri Genel İcra Dairesi, kulübün icralık durumunu değerlendirerek harekete geçti ve kulübü açık artırmaya çıkarmaya karar verdi. Kayserispor, bu zor durumuyla baş etmeye çalışırken, sorunların çözümü için icradan satışa çıkarılacak.

16.01.2024-13:28 - (Son Güncelleme: 16.01.2024-13:28) Kayserispor, FIFA’dan transfer yasağı aldı, icralık oldu! Kulüp satışa çıkarılacak

Son olarak Galatasaray'a 2-1 mağlup olarak üst üste 5. mağlubiyetini alan Kayserispor'un mali sıkıntıları ve FIFA tarafından verilen Transfer yasağı, kulübü derin bir krize sürükledi. Anadolu Haber'de yer alan habere göre, bu olumsuz gelişmelerin ardından Kayseri Genel İcra Dairesi, kulübü satışa çıkarmak için adım attı. Kayserispor'un 27 Şubat'ta açık artırmayla satışa çıkarılacak olması, kulübün geleceği ve mali durumuyla ilgili belirsizlikleri artırdı.

Muhammen bedeller açıklandı

Kayseri Genel İcra Dairesi tarafından yapılan resmi duyuru ile, borçları nedeniyle tescillenen Kayseri Spor Futbol Anonim Şirketi markasının icradan satışa çıkarıldığı bildirildi. Kulübün isminin de içinde bulunduğu bu önemli varlık, alıcı bulmak üzere satışa sunuldu. Muhammen bedel olarak açıklanan rakam ise 35 milyon TL olarak belirlendi.

Kayserispor'un icralık durumu çerçevesinde, kulübe ait varlıklar arasında yer alan Kayserispor Store ve Kayserispor Futbol Okulları isimleri de satışa çıkarılacak. Kayseri Genel İcra Dairesi tarafından belirlenen muhammen bedeller doğrultusunda, bu marka isimleri yeni sahiplerini bulacak. Kayserispor Store ismi için belirlenen muhammen bedel 4 Milyon TL olarak açıklandı. Ayrıca, Kayserispor Futbol Okulları ismi için belirlenen muhammen bedel ise 8 Milyon TL olarak belirlendi.

Teklifler online verilecek

Online olarak İlan.gov.tr üzerinden gerçekleştirilecek olan icra satışı 20 Şubat 2024 tarihinde saat 14.41’de başlayacak ve 27 Şubat saat 14.41’de sona erecek. Teklifler online olarak verilecek. Bu tarihler arasında satış gerçekleşmezse ikinci satış ihalesi 14 Mart’ta başlayacak ve 21 Mart tarihine kadar tekliflere açık olacak.

Kayserispor’a 3 transfer dönemi yasak gelmesinin sebebi belli oldu..

Galatasaray Kulübü, bazı oyunculara olan borçlar nedeniyle transfer yasağı ile karşı karşıya kaldığını açıkladı. Sarı-kırmızılılar, oyunculara olan borçlar sebebiyle toplam 117 sorunlu dosyanın bulunduğunu, ancak bu sayının zaman içinde azaldığını ifade etti. Şu an itibarıyla geriye 13 dosya kaldığı belirtilirken, bunlardan 6'sının transfer yasağına, 1'inin ise Ulusal Lisans alımına engel teşkil ettiği bildirildi.

Galatasaray'ın transfer yasağına neden olan oyuncular ve borç miktarları şu şekilde:

Bertolcci: 2 milyon 388 bin Euro

Denis Alibec: 1 milyon 175 bin Euro

Mensah: 180 bin Euro

Mane: 350 bin Euro (Rio Ave'ye olan borç)

Yaw Ackah: 217 bin Euro (Boavista'ya olan borç)


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal