Kayseri'de görev yapan müezzin, sesiyle Suudi Arabistan'ı büyüledi

Bir süre önce Kayseri'de görev yapmış olan müezzin Muhsin Kara, Suudi Arabistan'da düzenlenen Kuran-ı Kerim ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması'nda Suudi Arabistan'a damgasını vurdu.

21.04.2022-12:35 - (Son Güncelleme: 22.04.2022-10:27)

Suudi Arabistan'da Kuran-ı Kerim ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması'nın final programı düzenlendi. Yarışmanın bitiminde 'Ezanı güzel okuma' dalında Kayseri'nin Akkışla ilçesinde imam olarak görev yapmış ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Konservatuarında çalışmış olan Muhsin Kara düzenlenen yarışmada birinci olurken, İstanbul Sarıyer'de görev yapan Alpcan Çelik ise ikinci oldu.


Erbaş tebrik etti 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ise sosyal medya hesabından yarışmaya ilişkin bir paylaşımda bulundu. Ali Erbaş paylaşımında yarışmacıları tebrik ederek şunları söyledi: ''Suudi Arabistan Televizyonunun düzenlediği Kuran-ı Kerim'i ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması'nda birinci olmuş olan Muhsin Kara (Şarkışla Ravza Camii İmam Hatibi) ve ikinci olmuş olan Alpcan Çelik'i (Emirgan Hamid-i Evvel Camii İmam Hatibi) tebrik ediyorum, Kuran yolunda hayırlı bir ömür diliyorum'' şeklinde paylaşımda bulundu.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'da düzenlenen ezan yarışması birincisi Muhsin Kara'yı tebrik etti 

Cumhurbaşkası Recep Tayyip Erdoğan, Şarkışla Ravza Camisi İmam Hatibi Muhsin Kara ile telefonda konuştu. ''Rabbim başarılarının devamını nasip etsin'' Başkan Erdoğan bu telefon görüşmesinde, ''Öncelikle tebrik ediyorum. Rabb'im başarılarınızın artarak devamını nasip etsin. Daha önce de TRT'deki Kur'an-a Kerim okuma yarışmasında ikincilik varmış.Maşallah.'' diye söyledi. Muhsin Kara'ya aslen nereli olduğunu soran Erdoğan'a, ''Van Erçişliyim Sayın Cumhurbaşkanım.''şeklinde yanıt verdi. ''Hanımköylü olduk Cumhurbaşkanım'' Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''Sivas'a yerleşme nereden oldu?'' sorusuna yönelik Kara, ''Hanımköylü olduk Cumhurbaşkanım.'' diye söyledi. Yapılan bu telefon konuşmasında Kara, Sivas'a geleli 5 yıl olduğunu aktarırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da ''Allah yar ve yardımcınız olsun. Hanımefendiye selam.'' diyerek, ''Şu an da kaç çocuk var?'' sorusunu sordu. Kara biri kız biri erkek iki çocuğu olduğunu söylerken, Erdoğan da ''Allah acılarını göstermesin.'' şeklinde karşılık verdi. ''Sesinizi duymak bizim için onurdur'' Telefon görüşmesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ''İnşallah daha sonra haberleşiriz. Allah yar ve yardımcın olsun. Oradaki kardeşlerimize de çok selamlar söyle.'' temennilerine Kara'nın, ''Rabb'im sizleri başımızdan eksik etmesin. Sesinizi duymak bizim için onurdur. Ellerinizden öpüyorum Cumhurbaşkanım.'' diye cevap vermesiyle görüşme sona erdi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal