Katalan Medyasının Seçim Kampanyası Yapması Yasaklandı

İspanya Seçim Kurulu, 10 Kasım'da yapılacak erken genel seçimler nedeniyle Katalonya'daki bağımsızlık yanlısı girişimlere yönelik yeni yasakları yürürlüğe soktu.

08.10.2019-22:10 - (Son Güncelleme: 08.10.2019-22:06)

İspanya Seçim Kurulu, Katalonya'da kamu binalarına asılan, yargılanan Katalan siyasetçiler ile yurt dışına kaçanları öven pankart ve sarı kurdelelerin kaldırılması kararından sonra medyada kullanılan bazı ifadelere ve sloganlara da kısıtlama getirdi.

Seçim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, Katalonya resmi televizyonu TV3 ile radyosunun kullandığı "siyasi tutuklular" ve "sürgündeki başkan" ifadelerinin seçim kampanyası süresince kullanılamayacağı açıkladı.

Katalonya'da yasa dışı olmasına rağmen 1 Ekim 2017'de yapılan bağımsızlık referandumundan dolayı yargılanan 12 Katalan siyasetçi için "siyasi tutuklu" ve yurt dışına kaçan eski Katalonya Özerk Hükümet Başkanı Carles Puigdemont için de "sürgündeki başkan" ifadeleri kullanılıyordu.

Liberal sağ görüşlü Vatandaşlar (C's) partisinin itirazını kabul ederek, basın kuruluşlarına söz konusu yasağı getiren Seçim Kurulu, "siyasi ve sosyal çoğulculuk ilkesinin yanı sıra, kamuoyunu seçim dönemlerinde yönetmesi gereken bilgilerin eşitliği ve tarafsızlığından dolayı" bu kararı aldığını açıkladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal