Kassam Tugayları İsrail'e ağır darbe vurdu: Gazze'de 5 tank imha edildi!

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde İsrail ordusuna ait 5 tankı hedef aldıklarını duyurdu. Kassam Tugayları'nın Telegram hesabından yapılan açıklamaya göre, Filistinli direnişçiler Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda "Yasin-105" roketleriyle İsrail ordusuna ait 3 "Merkava" tipi tankı vurdu.

22.05.2024-09:33 - (Son Güncelleme: 22.05.2024-10:26) Kassam Tugayları İsrail'e ağır darbe vurdu: Gazze'de 5 tank imha edildi!

Cibaliya'da gerçekleşen saldırılarda, İsrail askerlerinin anti-personel mayını ile hedef alındığı ve bu saldırılarda ölenler ve yaralananlar olduğu bildirildi. Kassam Tugayları ayrıca, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde, İsrail ordusuna ait bir tankın patlayıcılarla imha edildiğini, diğer bir tankın ise havan mermileriyle vurulduğunu açıkladı. Cibaliya'nın Tel ez-Zater bölgesinde ise bir İsrail tankı daha imha edildi.

Ömer Bin Hattap Camisi çevresinde saldırılar

Ömer Bin Hattap Camisi çevresinde, Kassam Tugayları'na bağlı militanlar tarafından 5 İsrail askerinin el bombasıyla hedef alındığı ve etkisiz hale getirildiği ifade edildi. Ayrıca, El-Beşir Camisi yakınlarında çok sayıda İsrail askerinin patlayıcılarla hedef alındığı ve bu saldırılarda ölenler ve yaralananlar olduğu belirtildi. Bir evin içinde gizlenen İsrail askerlerinin de anti-personel mühimmatıyla vurulduğu kaydedildi.

Refah ve Netzarim koridorunda yoğun saldırılar

Refah kentinde, İsrail askerlerinin "karargahının" havan mermisiyle vurulduğu ve Gazze kentindeki Netzarim koridorunda bir İsrail askerinin keskin nişancı saldırısıyla hedef alındığı bildirildi. Bu saldırılar, bölgedeki çatışmaların ne kadar yoğun ve şiddetli olduğunu gözler önüne seriyor.

Kudüs Seriyyeleri'nden ek saldırılar

İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri'nden yapılan açıklamada da Cibaliya kampının doğusunda İsrail ordusuna ait araçların ve askerlerin hedef alındığı belirtildi. Fetih Hareketi'ne bağlı Aksa Şehitleri Tugayı ile birlikte, Cibaliya kampında bir binanın arkasında konuşlu İsrail birliklerinin çok sayıda havan mermisiyle vurulduğu ifade edildi.


İsrail'in Gazze'ye saldırılarında durum

Refah kentinin doğusunda İsrail askerleri ve araçlarının havan mermileri ve ağır silahlarla hedef alındığı kaydedildi. Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki Deyr el-Belah'ta, Kasariya Okulu çevresinde İsrail ordusuna ait araçların ve İsrail askerlerinin havan mermileriyle vurulduğu aktarıldı. İsrail ordusunun helikopterle ölen ve yaralanan askerlerini bölgeden tahliye ettiği gözlemlendi.

7 Ekim saldırıları ve sonrası

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik ihlallere karşılık verme amacıyla 7 Ekim 2023'te İsrail'e kapsamlı bir saldırı düzenledi. İsrail, bu saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü ve 5132 kişinin yaralandığını açıkladı.


Gazze'deki yıkım ve Can Kaybı

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 35 bin 647 Filistinli hayatını kaybetti. Bu sayıdan 15 bin 103'ü çocuk ve 9 bin 849'u kadın. Saldırılar sırasında 79 bin 852 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildiriliyor. Ayrıca, hastane ve eğitim kurumları gibi sivil altyapıların da hedef alınarak tahrip edildiği belirtildi.

İsrail'in kayıpları

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana 282'si karadan işgal sürecinde olmak üzere 630 askerinin öldüğünü duyurdu. Çatışmalara 24 Kasım 2023'te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani ara" sırasında 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Ancak, İsrail binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki durum

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 513 Filistinli hayatını kaybetti. Bu durum, bölgedeki gerilimin ne kadar yüksek olduğunu ve sivil kayıpların ne kadar ciddi boyutlara ulaştığını gösteriyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal