Kasırgaya Teslim Olan ABD'de Gıda ve Benzin Kuyruğu!

Geçtiğimiz günlerde ABD'nin New York ve New Jersey eyaletlerinde etkili olan Ida Kasırgası'nda 800 bin aboneye elektrik hala verilemezken eyalet sakinleri gıda ve benzin almak için saatlerce sıra bekliyor.

04.09.2021-10:27 - (Son Güncelleme: 04.09.2021-11:40) Kasırgaya Teslim Olan ABD'de Gıda ve Benzin Kuyruğu!

ABD'nin New York ve New Jersey eyaletlerinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen Ida Kasırgası'nda 9 kişi hayatını kaybetmişti. Kasırganın üzerinde beş gün geçmiş olmasına rağmen Louisiana eyaletinde 800 bin aboneye elektrik hala verilemiyor. 

ABD medyasında yer alan haberlere göre kasırganın vurmuş olduğu Louisiana bölgesinde yaşayan insanlar benzin istasyonlarında kuyruk oluştururken, bazı marketlerde ise su, buz, süt ve ekmek gibi temel ihtiyaçların sınırlı bir sayıda satıldığı bildirildi.


BENZİN ALIMI TEMEL PROBLEM

Bölgede bulunan marketler ise tedarik etme sistemlerinde herhangi bir sorun olmadığını aktarırken gıdaya ulaşımda yaşanan sıkıntıların nedeni olarak benzin alımında problem yaşayan ailelerin araçlarını kullanmamak adına gıda stoğu yapmasını gösteriyor. 


Benzin istasyonu takip hizmeti GasBuddy, Louisiana’nın en büyük iki şehri olan Baton Rouge ve New Orleans’da istasyonların yaklaşık yüzde 67’sinde benzin bulunmadığını gösteriyor.

825 BİN HANE ELEKTRİKSİZ

ABD’deki elektrik kesintilerini takip eden Poweroutage.us sitesi, eyalette bulunan 825 bine yakın hanede elektrik olmadığını gösteriyor.

OKULLARIN 6 HAFTA GEÇ AÇILACAK

Uzmanlar, kasırga dolayısıyla okulların açılma sürecinin 6 hafta kadar uzayacağını bildirirken eğitime tekrar başlanması için elektriğin gelmesi gerektiğini bildirdi. Sonrasında kasırga nedeniyle bölgeden ayrılanların evlerine dönmeleri ve karantina dönemini atlatmaları gerektiğini belirtti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal