Evlenmek İstemediği için Üzerine Tiner Dökülerek Yakılan 13 Yaşındaki Kız Babasının Adını Verdi!

Şanlıurfa'da öz babası tarafından üzerine tiner dökerek yakan ve tuvalete kilitlenen 13 yaşındaki Amara Dwla yaşamını yitirdi. Babası Ahmet Mohammad Dwla tarafından evlendirilmek istenen ve evlenmeyi reddettiği için öldürüldü.

04.09.2021-10:30 - (Son Güncelleme: 04.09.2021-10:50)

Aslen Filistin'li olan Suriye uyruklu Ahmet Mohammad Dwla, kızları Amara ve Lamur Dwla ile birlikte 4 ay önce  Sıhmaksut Mahallesi'nde bulunan bir eve yerleşti. İnşaatlarda işçi olarak çalışan baba, iddiaya göre 13 yaşındaki kızı Amara'yı evlendirmek istedi. Kızı Amara'nın itiraz etmesine kızan baba, Amara'yı dövdükten sonra banyoya sokarak üzerine tiner döküp ateşe verdi.  Cani baba kızının feryatları duyulmasın diye yüksek sesle müzik açtı. Kızını tinerle yaktıktan sonra baba Ahmet,  evden küçük kızı ile birlikte kaçtı. Çığlık sesi üzerine kapıyı kırarak eve giren komşular ambulansı çağırdı. Hastaneye kaldırılan Amara Dwla doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

KAPIYI ÜSTÜNE KİLİTLEYİP GİTMİŞLER

Kapıyı çekiçle kırıp içeri girdiğini söyleyen Yaşar Kerpiç,  "Kapının dışından kendisiyle konuşmaya çalıştım. Bana 'yandım abi kapıyı aç' dedi. Ona babasını sordum. Bana 'Babam kapıyı çekip kaçtı' dedi. Pencereler kapalı, perdeler de çekilmişti. Kızın sesi de kesilince endişe ettik. Kapı kilidini çekiçle kırarak içeri girdik. İçeri girdiğimizde kız yerde yatıyordu. Bize anlattığına göre önce sopayla dövülmüş, ardından banyoda üzerine tiner dökülerek yakılmıştı. Kız evlilik kabul etmiyormuş. O esnada kızın çığlıkları dışarıya gelmesin diye yüksek sesle müzik açılmıştı. Bugüne kadar hiç yüksek seste bir şey dinlemezlerdi. Çocukların anneleri yok. 3 kişi yaşıyorlardı. Baba inşaat işçisiydi. Sabah giderken kapıyı üstlerine kilitlerdi" dedi.

SON SÖZLERİ ONLARIN ADI OLDU

13 yaşındaki Amara Dwla, vücudunun büyük bölümü yanmış halde kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Polislere kendisini babasını ve kız kardeşinin yaktığını anlatan Amara kısa bir süre sonra da yaşamını yitirdi. Polis ekipleri Amara'yı yakarak öldüren cani baba ile kız kardeşini Eyüpkent Mahallesi'nde yürürken yakalayarak gözaltına aldı. Ahmet Mohammad Dwla ve kızı Luma Dwla emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal