ABD’de Yaşanan Kasırga Felaketinde Bilanço Ağırlaşıyor

ABD’de etkili olan Ida Kasırgası’nda can kaybı 46’ya yükseldi. Tüm metro seferleri askıya alındı.

03.09.2021-12:13 - (Son Güncelleme: 13.12.2021-18:00) ABD’de Yaşanan Kasırga Felaketinde Bilanço Ağırlaşıyor

ABD'nin doğusunun ardından kuzeydoğusunda da etkili olan Ida Kasırgasında can kaybı artıyor. Bununla beraber New York, New Jersey, Pennsylvania, Maryland ve Connecticut eyaletlerinde kuvvetli yağışa sebep veren Ida Kasırgasında hayatını kaybeden kişilerin sayısı 46'ya yükseldi. New York City ve New Jersey'de beklenenden fazla yağış meydana gelirken yüzlerce kişi araçlarında ve evlerinde mahsur kaldı. New Jersey Valisi Phil Murphy en az 100 kişinin kaybettiğini ifade ederek, ölenlerin büyük bir kısmının su seviyesinin yükselmesi sonucu araçlarında mahsur kaldığını söyledi.

EŞİNİ KURTARMAK İSTERKEN BOĞULDU

Yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre, New York City'de de 14 kişi Ida Kasırgası sonucu hayatını kaybederken, 11'inin evlerinin bodrum katını su basması sonucu boğularak hayatlarını kaybetti. Pennsylvania eyaletinde ise 5 kişinin kasırga sonucu öldüğü açıklanırken, bir kişinin kafasına ağaç düşmesi sonucu bir kişinin de eşini kurtarmaya çalıştığı sırada aracında boğularak hayatını kaybettiği bilgisine ulaşıldı. Maryland ve Virginia eyaletinde de can kayıpları olduğu aktarıldı.

METRO SULAR ALTINDA

Kasırganın etkilediği bölgelerde arama kurtarma çalışmaları devam ederken New York'ta 500 araç sular altında kalan otobanda terk edildi. Otobanda mahsur kalan vatandaşların güvenli bir şekilde kurtarıldığı bilgisi aktarıldı. Metro sel suları ile dolduğu için tüm seferler geçici olarak askıya alındı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal