Karadut Ellerinizi Boyuyorsa Ne Yapmalısınız? İyi Dut Nasıl Anlaşılır?

İyi bir karadut nasıl anlaşılır? Dutun doğal olup olmadığını nasıl anlarız? Karadutun rengi elinizden çıkmıyorsa ne yapmalısınız? İşte yaz aylarının en sevilen ve en fazla tüketilen meyvesi duta dair merak edilen her şey!

13.06.2019-11:07 - (Son Güncelleme: 13.06.2019-10:48)

Mikropları öldüren ve idrar söktüren dutun vücuda olan faydaları saymakla bitmiyor. Vitamin deposu olan karadut mevsiminde mutlaka tüketilmesi gereken besinler arasında yer alıyor.

DUTUN İYİ OLDUĞUNU ANLAMANIN YOLLARI  

Dutun içerisinde bol miktarda demir bulunur. Bu özelliği sayesinde kemik ve diş sağlığı bakımından oldukça faydalıdır. Beyaz ve kara olmak üzere ikiye ayrılan dutun organik olduğunu anlamanın yöntemleri bulunuyor. Yaprak ve lezzet bakımından birbirinden farklı olan kırmızı ve beyaz dutun aslında 20‘ye yakın türü vardır.

KARA DUT ELLERİNİZİ BOYUYORSA!   

Kırmızı dutun ellerinizi boyaması organik olmadığı manasına gelmiyor. Halk arasındaki yaygın olan bu düşünce tamemen yanlıştır. Tersine elleri boyayan kara dutun doğal olduğunu anlayabilirsiniz. Kaliteli dut seçmenin bir başka yöntemi ise orta halli yumuşama gösteren dutu tercih etmeniz olacaktır. 

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal