Kapari Reçeli tarifi: Faydaları saymakla bitmeyen en lezzetli Kapari Reçeli yapımı

Akdeniz mutfağının vazgeçilmez bitkilerinden olan Kapari'nin reçeli tadına doyulmaz bir lezzet içerir. Bu yazımızda faydaları saymakla bitmeyen Kapari Reçeli'nin en kolay yapımına ulaşabilirsiniz..

23.06.2022-17:39 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-17:39) Kapari Reçeli tarifi: Faydaları saymakla bitmeyen en lezzetli Kapari Reçeli yapımı

Capparis spinosa adı verilen bitkinin çiçek tomurcuklarından elde edilen kapari bitkisi daha çok Akdeniz mutfağında kullanılır. İçeriğinde bolş miktarda antioksidan ve vitamin bulunduran bitkinin sağlığa birçok faydası vardır.

Kapari bitkisinin en ideal tüketim şekli ise reçel olarak bilinir. Bu yazımızda, evde en kolay yoldan en lezzetli Kapari reçeli tarifini bulabilirsiniz.

Kapari Reçeli tarifi

Malzemeler:

Toz şeker

Kapari

3-4 adet kuru karanfil

1 tane limon

Sönmüş kireç

Kapari reçeli yapılışı

Kapari bitkisini ilk olarak bir hafta suda bekletin. Birer tanık süre boyunca hergün suyu süzerek yerine yeni su kullanın. 1 haftanın sonunda kapariler olgunlaşarak reçel yapımına hazır hale geldiğini göreceksiniz.

Kapariyi beklettiğiniz suyu iyice süzdükten sonra ayrı bir yerde 8 su bardağı suyun içine 1 fincan sönmüş kireç koyun ve iyice karıştırın. Bu karışım 1 2 saat bekletin. Kirecin dibe çöktüğünden emin olduktan sonra suyu süzün. Sönmüş kireç suyunun içine kapari bitkilerini koyun ve 1 saat bekletin.

Daha sonra çıkardığınız kaparileri bol suyla yıkayın ve bir tencereye koyun. Kaparilerle aynı miktar şeker ve 1 fincan su katın. Orta ateşe aldığınız tencerede kaparinin içindeki şeker eriyinceye kadar devamlı karıştırarak pişirin. Reçeliniz istediğiniz kıvama geldiğinde içerisine 1 adet limonun suyunu katın. 3-4 tane kuru karanfil kattığınız reçeli bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. Sıcak olan reçelleri kavanozlara doldurun kapağını sıkıca kapattıktan sonra ters çevirin.

Kapari Reçeli tarifi

- Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur,

- Kan hücrelerinin sayısını artırır ve anemi hastalığını önler,

- Ms tedavisi için kullanılır,

- Sperm sayısını artırır,

- Kanseri önler ve kanser oluşumunu engel olur,

- Antioksidan ve antitümör özelliklerine sahiptir,

- Kanda bulunan trombosit düzeyini artırır,

- Sindirim sistemini düzenler ve kabızlığa iyi gelir,

- Balgamı sökücü özelliği vardır. ve ciğerleri temizler.

- Romatizmal hastalıklar için deva niteliği vardır,

- Gut ve hemoroid gibi hastalıklarda tedavi edicidir.

YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal