Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak enfes bir tat! Fıstık reçeli malzemeleri ve tarifi

Kuruyemiş olarak çok sevilen fıstığın reçel olarak sofralarınızda nasıl olacağını merak ediyor musunuz? Farklı lezzet arayanlara inanılmaz bir tarifle geldik. Fıstık reçeline bir şans vermeniz gerekiyor.İşte fıstık reçeli malzemeleri ve yapılışı…

23.06.2022-15:59 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-15:59)Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak enfes bir tat! Fıstık reçeli malzemeleri ve tarifi

Sağlık açısından oldukça faydalı olan fıstık özellikle diyet yapanların da listesinde yer almaktadır. İçinde bulunan antioksidanlar sayesinde kanserden koruyan ve sinir hastalıklarına iyi gelen fıstık kolesterolü de dengelemektedir. Bununla birlikte doğurganlığı artıran, şekeri düzenleyen ve felç riskini azaltan bir besindir. Bu besini hiç reçel olarak denediniz mi? Gelin hep birlikte fıstık reçelinin nasıl yapıldığına bakalım.İşte fıstık reçeli malzemeleri ve yapılışı…

Reçeli nasıl yapılır?

Fıstık reçeli için gerekli malzemeler şu şekildedir:

500 gram kavrulmuş fıstık

40 gram şeker

20 ml sıvıyağ

10 gram tereyağ

Yarım tatlı kaşığı tuz

Fıstık Reçeli

Fıstık reçeli yapılışı

Bir fırın tepsisi içerisine pişirme kağıdı serdikten sonra fıstıklarınızı üzerine yayınız,

Daha sonra fıstıklarınızı 5 dakika kadar fırında kavurun,

Kavurduğunuz fıstıkları blenderdan veya robottan çekiniz,

Ardından bütün malzemeleri bir tencereye koyarak kaynatmaya başlayın,

Reçeliniz kıvam almaya başladıktan sonra içerisine bir miktar tuz atabilirsiniz.

Fıstık reçeli yapımı işte bu kadar kolay herkese afiyet olsun.

Not: Reçeli buzdolabında saklayınız.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal