Sağlık açısından oldukça faydalı olan fıstık özellikle diyet yapanların da listesinde yer almaktadır. İçinde bulunan antioksidanlar sayesinde kanserden koruyan ve sinir hastalıklarına iyi gelen fıstık kolesterolü de dengelemektedir. Bununla birlikte doğurganlığı artıran, şekeri düzenleyen ve felç riskini azaltan bir besindir. Bu besini hiç reçel olarak denediniz mi? Gelin hep birlikte fıstık reçelinin nasıl yapıldığına bakalım.İşte fıstık reçeli malzemeleri ve yapılışı…
Reçeli nasıl yapılır?
Fıstık reçeli için gerekli malzemeler şu şekildedir:
500 gram kavrulmuş fıstık
40 gram şeker
20 ml sıvıyağ
10 gram tereyağ
Yarım tatlı kaşığı tuz
Fıstık reçeli yapılışı
Bir fırın tepsisi içerisine pişirme kağıdı serdikten sonra fıstıklarınızı üzerine yayınız,
Daha sonra fıstıklarınızı 5 dakika kadar fırında kavurun,
Kavurduğunuz fıstıkları blenderdan veya robottan çekiniz,
Ardından bütün malzemeleri bir tencereye koyarak kaynatmaya başlayın,
Reçeliniz kıvam almaya başladıktan sonra içerisine bir miktar tuz atabilirsiniz.
Fıstık reçeli yapımı işte bu kadar kolay herkese afiyet olsun.
Not: Reçeli buzdolabında saklayınız.