Kahvaltılarınız için müthiş lezzetli ev yapımı çemen tarifini arıyorsanız huzurlarınızda ekmeğe sürüp afiyetle yiyebileceğiniz çemen tarifi…
MALZEMELER
NASIL YAPILIR?
Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları havanda tuz ile ezin. Domates ve biber salçalarını bir kaseye alıp tahta kaşıkla karıştırın. Ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, tatlı kırmızıbiber, galeta unu, çemen tozu, kişniş tozu, kimyon, hardal tozu ve karabiberi ayrı bir kapta iyice karıştırın. Hazırladığınız baharat karışımını salça karışımıyla harmanlayıp kıvam almasını sağlayın. Gerekirse sonradan eklediğiniz çok az miktarda ılık su ya da zeytinyağı ilavesiyle kıvamını bağlayın. Kapağı kapalı cam bir kavanozda bir gün boyunca bekletin. Afiyet olsun.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.