Yüz Tüylerinden Bu Yöntemle Kurtulun

Kadınların en büyük düşmanlarından biri de istenmeyen tüylerdir. Ancak bazı kadınlarda yüksek görülen hormonlardan dolayı haddinden fazla tüy görülebiliyor. Sizin için istediğiniz pürüzsüz yüze sahip olmanıza yardımcı olacak birkaç ipucunu bir araya getirdik. İşte detaylar…

22.09.2020-14:53 - (Son Güncelleme: 22.09.2020-14:50) Yüz Tüylerinden Bu Yöntemle Kurtulun

Birkaç basit malzeme ile yüzünüzdeki tüylerden hızlı bir şekilde kurtulabilirsiniz. Nasıl mı? Bunun için hemen her mutfakta bulunan malzemelerden faydalanabilirsiniz! İşte evde yüz tüylerinden kurtulmanızı sağlayacak basit yöntemler…

YULAF EZMESİ + BAL + LİMON SUYU

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi,
  • 2 yemek kaşığı bal,
  • 2 yemek kaşığı limon suyu.

Nasıl Yapılır?

Yulaf ezmesi, ciltte kaşıntı ve tahriş gibi birçok rahatsızlığa iyi gelir. Bal ve limon suyu ile karıştırıldığındaysa tüylerin daha rahat alınmasına yardımcı olur.

Malzeme listesinde yer alan tüm malzemeleri karıştırıp macun haline getirin. Tüylü olan bölgeye bu karışımı sürün ve 15 dakika orada bekletin. Yaklaşık bir ay içerisinde sonuçlarını görmeye başlayacaksınız.

ŞEKER + SU + LİMON SUYU

Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker,
  • 1/4 su bardağı limon suyu,
  • 1/4 su bardağı su.

Nasıl Yapılır?

Ağda olarak bilinen bu teknik, kıl yoğunluğunun azaltmayı sağlamasıyla popülerdir.

Malzeme listesindeki tüm malzemeyi bir tencerenin içerisine alın ve ocağa koyup yavaş yavaş kaynatın. Karıştırarak karışımın yanmadığından ya da tencereye yapışmadığından emin olun. Kullanmadan önce soğumasını bekleyin.

Ağdayı cildinize uygulayın ve kılları kökünden çekmesi için hafifçe vurarak cildinizi kaplayın. Bu karışımı yüzünüz dahil vücudunuzun birçok bölgesinde kullanabilirsiniz.

PAPAYA + SÜT

Malzemeler

  • ½ fincan papaya posası,
  • 1 yemek kaşığı süt.

Nasıl Yapılır?

Papaya, saç köklerini genişletebilen ve saçların doğal olarak dökülmesini sağlayan bir enzim olan papain içermektedir. Aynı zamanda sütteki laktik asit epidermisinizi (cildin dış tabakası) uzaklaştırarak cildin daha pürüzsüz ve parlak olmasını sağlar.

Kalın bir macun hazırlamak için papayayı sütle karıştırın ve daha sonra yüzünüze masaj yaparaktan sürün. Yaklaşık 15 dakika bekletin ve sonra durulayın. İşlemi haftada bir tekrarlayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal