Yo-Yo Diyeti Nedir? Yo-Yo Diyeti Sağlığı Olumsuz Etkiler mi?

Son dönemlerde popüler olan ancak sağlığı tehdit ettiği belirlenen Yo-Yo diyeti kalp sağlığına da zararlı olduğu tespit edildi. Peki ani kilo alım-verimi olan ve Yo-Yo adı verilen diyetin zararları var mıdır? Haberimizin içinde cevaplara ulaşabilirsiniz.

26.04.2019-15:05 - (Son Güncelleme: 26.04.2019-14:28) Yo-Yo Diyeti Nedir? Yo-Yo Diyeti Sağlığı Olumsuz Etkiler mi?

“Ağırlık döngüsü” olarak da adlandırlan yo-yo diyeti, kilo verme, tekrar kilo alma ve tekrar diyet yapma biçimini tanımlar. Ağırlığın bir yo-yo gibi yukarı çıkıp, aşağı gitmesine sebep olan bir süreçtir ve adını buradan almıştır. Bu tip diyet sık görülür – erkeklerin % 10’u, kadınların% 30’u bunu yapmışlardır.

KALP KRİZİ RİSKİNİ ARTTIRIYOR

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Alpay Turan Sezgin, Yo-Yo adı verilen ani kilo vermeye ve almaya dayalı olan diyetin kalp krizi riskini artırdığını söyledi.

Diyetler belirli bir süre uygulanabilen, dayanması güç, lezzetsiz, kısmen de aç bırakan bir beslenme planı ortaya koyuyor. Bu planlar bırakıldıktan sonra da verilen kilolar fazla fazla geri alınıyor. Ayrıca diyet programlarının neredeyse tamamı sizi "kilo vermeye" odaklıyor. Verilen kiloları korumaya yönelik öneriler pek önemsenmiyor. Neticede hangisi olursa olsun, o diyet bırakılınca verilen kilolar geri alınabiliyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal