Yöresel Bir Lezzet: Erzincan Çorbası!

Ülkemizin her yöresine ait birçok lezzet bulunuyor. Adından da anlaşıldığı üzere Erzincan yöresine ait olan Erzincan çorbasını damaklarınızı tatlandıracak. Erzincan çorbası nasıl yapılır? Gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar…

Yöresel Bir Lezzet: Erzincan Çorbası!

Yöresel Bir Lezzet: Erzincan Çorbası!

Kendine has lezzetiyle kıymalı, erişteli Erzincan çorbasını mutlaka denemelisiniz… İşte Erzincan çorbası tarifi…

MALZEMELER

  • 1 su bardağı erişte
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet küçük boy domates
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı yoğurt
  • Yeteri kadar su, tuz, karabiber

Üzerine: 2 çorba kaşığı tereyağı, nane

NASIL YAPILIR?

Öncelikle tencerenizin içerisine 7-8 su bardağı suyu ekleyin. Kıyma, tuz ve karabiberi yoğurup küçük köfteler hazırlayın. Kaynayan suyun içine köfte, erişte ve küp doğranmış domatesi ilave edip güzelce pişirin. Un ile yoğurdu bir kapta pütürcükler gidene kadar iyice çırpın ve çorba suyundan 1 kepçe alıp una ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra yavaşça çorbanın içine katın ve bir yandan da karıştırmaya devam edin. Bir taşım daha kaynatın. Üzeri için tereyağını eritin ve naneyi ekleyin. Daha sonra yağ çorbanın üzerine gezdirin ve sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun…

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

Yorum Yaz

BUNLARDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR