Yoğurt Çorbası

Yayla çorbası olarak da bilinen yoğurt çorbası pratik hazırlanışı ve lezzetli yapısıyla mutfak alışkanlıklarının gözdelerinden biri olmayı başarmıştır. İşte, yoğurt çorbası tarifi...

08.07.2020-10:09 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-10:07) Yoğurt Çorbası

Yoğurt çorbası temelde un ve yoğurdun birlikteliğine dayanmaktadır. Buna ek olarak yumurta kullanılan tarifler de mevcuttur. Aynı zamanda yoğurt çorbasının içine katılan bir miktar pirinç de çorbanın kıvama gelmesini sağlayacaktır. Yoğurt çorbası yaparken pirinç yerine yarma ya da buğday tercih edebileceğiniz gibi hiç bakliyat kullanmadan da lezzetli ve pratik bir yoğurt çorbası pişirebilirsiniz.

Sofraların kahramanı yoğurt çorbası tarifi nasıldır? Yoğurt çorbası nasıl pişirilir? Yoğurt çorbasının yapımı nasıl olmalıdır?

Yoğurt Çorbası Hazırlamak İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Yoğurt Çorbası hazırlamak için gerekli malzemeler şöyle:

  • 5 yemek kaşığı yoğurt (katı kısımları daha kıvamlı bir çorba elde etmenizi sağlar)
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 5 su bardağı soğuk su
  • Bir fincan pirinç/yarma/buğday
  • 2 yemek kaşığı kaymak

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tutam kekik ve nane

Yoğurt Çorbası Nasıl Hazırlanır?

Şimdi sıra geldi yoğurt çorbası pişirme aşamalarına. Yoğurt çorbasının kıvamını tutturmak oldukça önemli bu nedenle malzemeleri karıştırırken dikkatli olmalısınız.
İlk olarak derin bir tencereye 5 yemek kaşığı yoğurt ve 2,5 yemek kaşığı unu ekleyin. Yoğurdunuzun katı olması çorbanızın kıvamı açısından sağlıklı olacaktır. Süzme yoğurt kullanmak isterseniz 4 kaşık yeterli olacaktır.

Tencereye aldığımız unu ve yoğurdu çırpma teli yardımıyla güzelce karıştıralım. Bu noktada karışım çok katı olduysa az miktarda soğuk su dökerek karıştırması daha kolay bir hale getirebilirsiniz.
Karıştırdıktan sonra 2 yemek kaşığı kaymağı ekleyelim. Kaymak yoğurt çorbanızın tadını belirginleştirerek inanılmaz bir lezzet sağlama işlevine sahiptir. Ayrıca yoğurt çorbası karışımına kaymak katmak tercihinize kalmıştır, isterseniz bu hiç olmamış gibi davranabiliriz.
Homojen bir un- yoğurt birlikteliği sağladıktan sonra sıra suyu eklemeye geldi. Tencereyi ocağa alarak ocağı orta ateşe ayarlayın. Ardından bir yandan da karıştırmaya devam ederek suyu yavaş yavaş ekleyin. Tuzu da ekleyebilirsiniz.

Yıkadığınız pirinçleri ya da pirinç yerine tercih edebileceğiniz yarma veya buğdayı da ekleyin ki onlar da çorbayla beraber pişerek sonradan sert bir yapıda kalmasınlar.
Yoğurt çorbasını pişirirken asla karıştırmayı bırakmayın, ta ki çorbanın artık kaynamaya başladığından emin olana kadar.

Soğuk su kullanmanız elzemdir çünkü sıcak suyla karşılaşan yoğurtlar kesilerek çorbanızın görüntüsünü ve lezzetini olumsuz etkileyebilir.

Eğer yoğurt çorbası koyu bir kıvama geldiyse, sıcak su ekleyerek istediğiniz kıvama ulaşabilirsiniz.
Yoğurt çorbası kaynamaya başladığında artık altını kısıp onu kendi haline bırakabilirsiniz. Pirinçlerin iyice şişmesi için bu süreyi uzun tutun, kapatmadan önce de pirinçlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Pirinçler, çorbanın altını kapattıktan sonra da şişmeye devam edecektir.
Sosu için bir tavada kızdırdığınız yağa baharatları atın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal