Yaz Aylarında Nasıl Makyaj Yapılmalıdır?

Yaz günlerinde makyaj yaparken kışın kullandığınız ürünlerin büyük bir kısmını kullanmamanız gerekiyor. Kış ayları en gösterişli makyaj malzemelerini kaldırırken yazın seçimleriniz her zaman doğal görünümlerden yana olmalı. Peki, yaz aylarında nasıl makyaj yapılır? İşte yanıtı...

07.07.2020-12:58 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-12:56) Yaz Aylarında Nasıl Makyaj Yapılmalıdır?

Yüzünüze renk katmak için yoğun ten makyajları, allık ve bronzer yerine sadece renkli rujlar kullanabilirsiniz. Peki, yaz aylarında nasıl makyaj yapılmalı? Malzeme seçimleri ve makyaj teknikleri hakkında tüm detayları sizin için anlattık.

Yaz Aylarında Nasıl Fondöten Kullanılmalı?

Yaz aylarında kadınları en çok düşündüren ve yoran şüphesiz ten makyajı. Pürüzsüz bir ten elde etmek için kışın kullandığımız yoğun kapatıcılar yaz günlerinde eriyeceği için istediğimiz gibi görünmek oldukça zor. Yaz aylarında fondöten kullanmak yerine sadece pudra tercih etmelisiniz. Kullanacağınız her fondöten terlediğinizde akacağı için istediğiniz gibi görünmeyecektir. Yaz aylarında ten makyajı yaparken öncelikle güneş kremi kullanmanız gerekiyor. Güneşe karşı etkili BB ve CC kremler arasından cilt tipinize uygun kremler alabilirsiniz.

Cilt lekelerini kapatmak ve pürüzsüz bir görünüm elde etmek istiyorsanız yoğun kapatıcı pudralar tercih edebilirsiniz. Hem yaz hem kış aylarında yüzünüzde varlığını hissetmeyeceğiniz pudralar arasından Loreal Paris ve Balm pudralarını tercih edebilirsiniz. Pudra uygulamadan önce yüzünüze güneş kremi sürün ve cildin emmesini bekleyin. Nemli cilde pudra uyguladığınızda pürüzlü görünür. Pudrayı fırça yerine içinde bulabileceğiniz süngerlerle yüzünüze yedirin. Böylece yaz aylarında da pürüzsüz bir tene sahip olabilirsiniz.

Yaz Aylarında Göz Makyajı Nasıl Olmalı?

Yaz aylarında nasıl makyaj yapılmalı; güneş ışınlarının etkisini fazla hissedeceğinizi ve yüzünüzün terleyeceğini dikkate alarak akmayacak malzemeler tercih etmeniz gerekiyor. Yaz aylarında yoğun far makyajı ya da kalın eyeliner gibi hatalar yapmayın. Yaz trenleri her zaman doğal görünümlerden yanadır. Bu nedenle gözlerinizde ufak büyütme hileleri yaparak yaz trendlerine uygun makyajları tercih edebilirsiniz.

Göz makyajı yaparken far kullanmak istiyorsanız far bazı sürmeyi ihmal etmeyin. Far rengi seçiminiz nude, şeftali ve pembe tonlar olmalı. Son günlerin popüler göz makyajlarından olan bembeyaz farları gece makyajlarında kullanabilirsiniz. Kirpik diplerini pudra yerine yağlı olmayan siyah göz kalemleri ile doldurun. Günlük hayatta rimel yerine ısıtıcılı kirpik kıvırma aletleri ile istediğiniz gibi görünüm kazanabilirsiniz.

Yaz Aylarında Ten Makyajı Nasıl Olmalı?

Yaz aylarında teninize herhangi bir makyaj yapmadan doğal ve bakımlı görünebilirsiniz. Ten makyajı yapmak istiyorsanız seçiminiz mutlaka pudra olmalıdır. Ten makyajını tamamlamak için yoğun allık veya bronzer kullanmayın. Kışın yaptığınız yüz hatlarını öne çıkarak makyaj tekniklerine yazın hiç gerek yok. Yanaklarınıza doğal bir renk vermek için şeftali tonlarında allık kullanabilirsiniz. Yüzünüze keskin bir ifade vermek yerine doğal bir görünüm kazandıran makyajlar yapmanız gerekiyor. Highlighter seçiminizi renkli ürünlerden yana yapabilirsiniz. Sezonun popüler hologramlı ürünleri yaz için doğru seçimler olacaktır. Yaz aylarında nasıl makyaj yapılmalı; ten makyajını tamamladıktan sonra kalan malzemelerin tümü doğal renklerden oluşmalıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal