Tahinli Piyaz Tarifi

Sofralarda ana yemeklerin yanına lezzetiyle eşlik eden piyazı tahinle denediniz mi? Malzemeleri tahinle birleştirip harika bir lezzet elde etmek istiyorsanız bu enfes tarifi mutlaka deneyebilirsiniz.

03.09.2019-11:19 - (Son Güncelleme: 03.09.2019-11:08) Tahinli Piyaz Tarifi

Malzemeleri ve yapılışı ile hem kolay hem de lezzetli bir tarif sunan tahinli piyaz, sevdiklerinizi farklı bir lezzetle buluşturmanız için  en nefis yöntem.

TAHİNLİ PİYAZ TARİFİ

MALZEMELER: 

3 su bardağı haşlanmış kuru fasulye,1 adet kırmızı soğan,1 çay kaşığı tuz,1/2 adet limonun suyu,2 yemek kaşığı ahin,1 tatlı kaşığı sirke,3 yemek kaşığı ılık su,6 adet cherry domates,1 adet haşlanmış yumurta,1/2 demeti nce kıyılmış maydanoz.

HAZIRLANIŞI: 

Ölçülü kuru fasulyeden 3 yemek kaşığı haşlanmış fasulyeyi güzelce ezin.
Tahin, limon suyu, tuz, sirke ve suyu birleştirin. Pürüzsüz bir kıvama gelene dek tahinli sosu ezip karıştırın. Eğer sulu bir kıvamda olmasını dilerseniz su oranını artırabilirsiniz. Kırmızı soğanı iri şekilde doğrayın ve 2,5 su bardağı haşlanmış fasulyeyle güzelce harmanlayın. Domatesleri ortadan ikiye ayırın ve maydanozları incecik kıyın.Yumurtayı da bu esnada haşlayın ve hazır edin. Servis tabağına kırmızı soğanlı piyazı yayın ve tahinli sosu ekleyin. Domatesleri ve haşlanmış yumurtayı isteğinize göre yerleştirin. İnce ince kıyılmış maydanoz ve zeytinyağını da piyazınızın üstünde gezdirip servise sunun.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal