Silikon Taktırırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Genellikle doğum sonrası bebeğini emziren kadınların oldukça şikayetçi olduğu meme sarkması sonucu bir estetik çözüm olarak göğüs protezi çok tercih edilenler arasında yerini alıyor Birçok kadının tercih ettiği meme protezi taktırmadan önce nelere dikkat edilmeli?Detayları haberimizin içerisinde bulabilirsiniz.

29.02.2020-09:07 - (Son Güncelleme: 29.02.2020-09:01) Silikon Taktırırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Uzmanlar göğüs estetiğinde kullanılan protezin kaliteli olması durumunda, bu ameliyatların hiçbir risk içermediğini dile getiriyor. Ayrıca protez taktıran hastaların doktorlarından mutlaka içinde protezin bilgilerinin yer aldığı protez ID kartlarını istemeleri gerekmektedir. Uzmanlar hastaları seri numarası olmayan bir protez taktırmaması konusunda uyarıyorlar.

SİLİKON ÖLÇÜSÜ SEÇERKEN DİKKAT EDİLMELİ

Silikon taktıracak olan hastanın, kendisi için bir silikon ölçüsü seçerken muhakkak kendi bedeni ile uyumlu bir boyutta silikon belirlenilmesi gerektiğini söylüyorlar. Takılan silikonun hastanın bedenine oranla büyük durması hem görüntü açısından, hem de ameliyatın doğal görünmemesi açısından olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir. Doktorlar hastalarını pürüzlü yüzeye sahip bir silikon seçmelerinin ilerde oluşabilecek kapsül kontraksyonunu azaltması açısından yararlı olacağını belirtiyor.

PROTEZİN MARKASI ÖNEMLİ

Göğüs silikonları kesinlikle kansere neden olmamaktadır ama silikonun ileride herhangi bir sağlık sorununa neden olmaması için kesinlikle onay belgesi, ismi ve markası olmayan bir protezin kullanılmaması gerektiğini vurguluyorlar.

Damla ve yuvarlak şekilli olmak üzere iki çeşit protez bulunmaktadır. Bunlardan hangisinin kullanılacağı doktor ve hasta tarafından belirlenirken, kullanılacak olan protezin kaplayacağı alanın yeri, büyüklüğü ve hastanın vücut yapısı göz önünde bulundurularak seçilir. Bu seçimi hasta için ameliyata girecek olan doktorun yapması en sağlıklı olanıdır. Ortalama bir göğüs büyütme estetiği yaklaşık olarak 45 dakika civarında sürmektedir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal