Şeker Hamurlu Yılbaşı Kurabiye Tarifi

Yeni yıla günler kala hem afiyetle yiyebileceğiniz hem de sevdiklerinize hediye edebileceğiniz yılbaşı kurabiyesi yapmaya ne dersiniz?

Şeker Hamurlu Yılbaşı Kurabiye Tarifi

Evinizde kolayca yapabileceğiniz, kalıplar yardımıyla dilediğiniz şekli verebileceğiniz şeker hamurlu  yılbaşı kurabiyesinin malzemeleri ve yapılışı…

MALZEMELER

  • 1 tane oda sıcaklığında yumurta
  • 250 gram pudra şekeri
  • 250 gram margarin veya tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 5 silme su bardağı elenmiş un
  • Şekil kalıpları

ŞEKER HAMURU İÇİN:

  • İstediğiniz renkte şeker hamuru
  • Nişasta
  • 1 kase su
  • 1 adet minik fırça

NASIL YAPILIR?

Yumurta, pudra şekeri, margarin veya tereyağı, vanilya, tarçın ve unu geniş bir kabı içerisine ekleyip iyice yoğuruyoruz. Başlarda dökülme yapabilir hamur yoğurmaya devam ediyoruz. Daha sonra hamuru streç filme sarıp yaklaşık 2 saat buzdolabında bekletiyoruz. Daha sonra mutfak tezgahı üzerinde 1 cm kalınlığında açıp kalıplarla hamuru kesiyoruz ve pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye aktarıyoruz. Kurabiyeyi düzgün yerleştirmeye özen gösteriyoruz çünkü eğrilik olursa yamuk pişebilir. Bütün hamuru kalıplarla şekillendirdikten sonra tepsiyi fırına atıyoruz ve 170 dereceye ayarlayıp fırını çalıştırıyoruz. Üzeri renk alınca hemen kapatıyoruz çok çabuk yanabilir dikkat edin. Pişen kurabiyeleri kenara alıp soğumasını bekliyoruz. Şeker hamurunu nişasta döktüğümüz tezgahta açıyoruz. Çok nişastaya bulanmamasına özen gösterin. 1 cm kalınlığında açtığınız şeker hamurunu kurabiyeyi şekillendirdiğiniz kalıpla tekrar şekillendirin. Bir kasenin içerisinde bulunan sudan fırçayla alıp ilk şeker hamurunun arkasına sürün ve kurabiyeye yapıştırın. Şeker hamurlarının üzerini süsleyeceğiniz şekiller için hamuru daha ince açabilirsiniz. Tarifimiz hazır afiyet olsun..

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri