Beze Nasıl Yapılır?

Yapımı oldukça pratik olan beze tarifiyle kahve ve çay keyfinize farklı bit lezzet katın…

26.12.2019-13:33 - (Son Güncelleme: 26.12.2019-13:26)

Genelde pastanelerde görmeye alışık olduğunuz bu tatlıları artık evlerinizde kendinizde kolay bir şekilde yapabilirsiniz…

MALZEMELER

  • 2 adet yumurtanın akı
  • 100 gram pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı krem tartar veya 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 tutam tuz

NASIL YAPILIR?

Oda sıcaklığındaki taze yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta akı ve tuzu tezgah üstü mikserin haznesine alın. Birkaç dakika köpük köpük olana kadar çırpın. Kaşık kaşık pudraşekeri ekleyip, orta hızda çırpmaya devam edin. Bembeyaz yağlı bulut gibi oluncaya kadar çırpın. Krem tartar veya limon suyunu ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışımı çırpıcınızın telinden akmadığında, kar gibi ve sabit olduğunda beze kıvamı olmuş demektir. Bu noktada renklendirmek isterseniz organik boya ( bir tutam zerdeçal veya sübye mürekkebi de kullanabilirsiniz) koyun ve mikseri bir-iki kez daha çalıştırın. Çizgiler halinde renk aldığında çırpmayı bırakın. Sıkma torbası veya kaşık yardımıyla pişirme kağıdı serili fırın tepsisine sırayla yerleştirin. Önceden ısıtılmış 90 derece fırında 90 dakika pişirin. Sürenin sonunda fırının kapağı kapalı olarak bezeleri 5-6 saat dinlendirin.

PÜF NOKTASI

Tezgah üstü mikseriniz yoksa bezeyi temiz, yağsız ve kuru bir çırpma kabında normal mikser kullanarak da hazırlayabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal