Sakın Dilinizle Dudaklarınızı Islatmayın!

Havaların güzelce soğuduğu bugünlerde cildimiz de kuruluktan nasibini alıyor. Özellikle dudaklar soğuk ve kuru havanın etkisiyle kuruyor ve çatlaklar meydana geliyor.

09.01.2020-11:17 - (Son Güncelleme: 09.01.2020-11:15)

Yetersiz sıvı alımının ve kötü beslenmenin de dudak kurumasına sebep olduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Figen Akın dudak kurumasına karşı alınabilecek tedbirleri anlattı.

DUDAKLAR NASIL NEMLENDİRİR?

Yetersiz sıvı alımının ve kötü beslenmenin de dudak kurumasına sebep olduğunu ifade eden Dermatoloji Uzmanı Dr. Figen Akın dudak kurumasına karşı alınabilecek tedbirleri anlattı. Vücut susuz kaldığında da dudak kuruluğu ve çatlakları meydana gelebileceği için su tüketmek dudak bakımı için çok önemlidir. Günde 2 ya da 3 litre su tüketmeyi ihmal etmeyin. Su tüketmek hem cildinize hem de dudaklarınıza bakım yapacaktır. Hindistan cevizi yağından yararlanabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı ile dudaklarınıza bakım yapabilirsiniz. Pek çok insan dudak kuruluğunu azaltmak için diliyle dudağını ıslatır. Fakat şunu unutmamak gerekir: Her ıslanma sonrası dudak daha da kurur. Dudak daha da kurumaya başlar. O nedenle dille ıslatmanın mümkün olduğunca önlenmesi gerekir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal