Bu Yöntemle Yüz Şişliğini Giderebilirsiniz

Bazen yastık yüze karşı baskı yaptığından sıvı birikmesine ve yüzünüzün şişmesine neden olabilir. Hormonal dalgalanmalar da yüz şişkinliği nedenleri arasındadır. Artı, kötü bir gece uykusu ya da gece anksiyetesiyle ilgili stres gibi durumlar buna neden olabilir. Peki yüz şişkinliği nasıl geçer?

09.01.2020-10:57 - (Son Güncelleme: 09.01.2020-10:53)

Sabah uyandığınızda yüzünüzün şişmiş olduğunu görmek canınızı sıkabilir. Yeterli su tüketmediğinizde veya düzenli ve sağlıklı bir uyku uyumadığınızda meydana gelen yüz şişliğini evde kendiniz kolaylıkla uygulayabileceğiniz yöntemlerle giderebilirsiniz.

YÜZ ŞİŞLİĞİ NASIL GİDERİLİR?

Sabah uyandığınızda yüzünüzü ılık suyla yıkamak yerine soğuk suyla yıkayın. Soğuk su, yüzünüzdeki şişliği indirmekle kalmaz aynı zamanda kendinizi iyi hissetmenizi de sağlar. Eğer şişlik sorunu bir tek gözlerinizin altınızdaysa; kullanılmış poşet çayları buzdolabınızda soğutarak da gözünüzdeki şişkinlikleri ortadan kaldırmak için kullanabilirsiniz. Dilimlenmiş salatalıklar gözlerin üstündeki şişlik için harikalar yaratabilir. Ayrıca sabahları soğuk süte batırılmış pamuk ile 3-4 kez üst üste sildikten sonra 15-20 dakika beklemek de en etkili çözümler arasında. Tüm bunlara rağmen şişliğiniz azalmadıysa yüzünüzün tamamına buz kompresi de uygulayabilirsiniz. Yeterince uyguladıktan sonra parmaklarınızla yüzünüze dairesel hareketlerle masaj yapmayı unutmayın.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal