Dudak Dolgusu Kaç Yaşında Yapılmalıdır? Dudak Dolgusu Zararlı mı?

Son yıllarda hemen hemen her kadının ilgisini çeken dudak dolgusu zararlı mıdır? Dudak dolgusunu yaptıranlar kaç yaşında yaptırabilir? Dudak dolgusunu kimler yaptırabilir? İşte merak edilenler.

19.11.2019-10:35 - (Son Güncelleme: 19.11.2019-10:09)

Daha kalın ve dolgun dudaklara sahip olmak istiyorsanız, aklınıza ilk dolgu yaptırmak gelebilir. Peki dudak dolgusu ne zaman yapılmalı? Dudak dolgusu yaptıranlar nelere dikkat  etmeli? İşte dudak dolgusu hakkında merak edilenler.

LİSE YILLARINDA YAPTIRMAYIN

Medikal Estetik Uzmanı Dr. Nedim Budakoğlu, "Nasıl ki 7-8 yıl önce ince kaşlı olmak moda ise şimdilerde de iri dudak trendi var. Doğuştan iri dudağı olmayanlar da çareyi dudak dolgularında arıyor. Fakat bu uygulama lise çağında değil, 20’li yaşlardan sonra, uzmanlara yaptırılmalı."

Dudaklara, abartıya gitmeden tıbbi ve estetik kaygılar göz önünde tutularak 20'li yaşlardan beri dolgu yapılabilir. Lisede değil; üniversite mezuniyetinde hediye edilmesi veya yaptırılması daha sağlıklı olacaktır. Doğru ürünle, eğitimli hekim tarafından yapılan uygulama büyük riskler oluşturmaz ve 6-9 ay içinde vücuttan kaybolur.

ABARTIYA KAÇILMADIĞI SÜRECE ZARARSIZ BİR UYGULAMADIR

Daha uzun zaman kalan, daha ucuz olan dolgu benzeri maddeler bazen sağlığı tehdit etmektedir. Son 4-5 yıldır uygun olmayan ürün ve kişiler tarafından yapılan dudak büyütme facialarını biliyoruz. Dudak dolgunlaştırma; tıbbi bir işlem olarak algılandığı, tıbbi merkezlerde yapıldığı ve abartıya kaçılmadığı sürece zararsız bir uygulamadır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal