Rezene Bebeklerde Uyku Yapar mı?

Annelerin, bazı uyku ve sindirim sorunlarını tedavi etmek veya sağlıklarını iyileştirmek için bebekler için rezene kullandığını duyduğunuz çok sayıda vaka olabilir.

03.07.2020-16:13 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-16:12) Rezene Bebeklerde Uyku Yapar mı?

Rezene faydaları oldukça uzun süredir bilinmektedir, ancak bebekler için kullanımı, birçok ebeveynin tereddüt etmesine ve rezene çocukları için gerçekten güvenli mi diye endişelenmesine neden olabilir.

Rezene Bebekler İçin Güvenli mi?

Miktar kontrol edildiği sürece, küçük bir rezene vermek tamamen güvenlidir. Genellikle, bunun için en iyi yol, bebekler için rezene çayı yapmaktır, ancak başka yöntemler de vardır (Rezene Yağı). Rezene tohumlarının doğrudan bir bebeğe verilmesi tavsiye edilmez.

Rezenenin Bebekler İçin Sağlık Faydaları

Rezene çayının bebekler için diğerlerinin yanı sıra daha fazla yararlarına rastlamış olabilirsiniz. Genel olarak, rezene tohumlarının kendileri bebekler için çeşitli şekillerde çok sayıda sağlık faydası sağlar.

Rezene Bebeklerde Uyku Yapar mı; Rezene çayının içeriği temel olarak sakinleştirmeye yatkındır. Bu sebepten dolayı gaz sancısı çeken bebekleri rahatlatıp, kaliteli uyku sağladığı yüksek etkileri arasındadır ve oldukça yaygındır. (6 ayını doldurmamış bebekler için önerilmemektedir).

Mikroplardan Koruma

Bebekler her zaman farklı bakteriler ve mantarlardan mikrop bulaşma riskiyle karşı karşıyadırlar. Rezene tohumlarının anti-mikrobiyal olan çeşitli özellikler içerdiği bilinmektedir. Bunlar çoklu patojenlerden koruma sağlar ve bebeklerin sağlıklı kalmasına yardımcı olur.

Sindirim Sistemi Hastalıklarında Tedavi

Bebeğiniz sürekli olarak gaz çıkarma veya midede şişkinlik hissi yaşıyor olabilir, bu da sindirim sisteminin yanlış çalıştığını gösterir. Herhangi bir ilacı tercih etmek yerine, içindeki tohumları kaynatıp süzerek bebeğinize biraz rezene suyu verebilirsiniz.

Artan Laktasyon ve Dolaylı Faydalar

Doğrudan rezene alan bebekleri için endişelenen anneler için, rezene çayı içerek veya rezene tohumu / yağı tüketerek rezene tohumlarının faydalarını dolaylı olarak aktarmak için bir kanal işlevi görebilirler. Bebeğiniz en iyi parçaları doğrudan anne sütünden alacak. Ayrıca, rezene tohumları emziren bir annede emzirmeyi arttırmakla da ilişkilendirilmiştir.

Kolik Sorunların Çözümü

Midede herhangi bir gaz oluştuğunda, bebeklerde ağrılı kramplara neden olabilir. Bir gaz sancısı problemi geçmezse, bebek kontrolsüz bir şekilde ağlamaya başlayabilir. Böyle bir durumda, rezene suyu veya rezene yağı, bu tür kolik problemlerinin oluşumunu azaltmada oldukça etkilidir.

Bebeklere Rezene Çayı Verirken Alınacak Önlemler

Yeni doğanlar için rezene çayının bazı faydaları olabilir, ancak küçük çocuğa zararlı olabilecek herhangi bir yan etkiyi önlemek için almanız gereken bazı önlemlerde bulunmaktadır.

1.Alerjisi olup olmadığını kontrol edin

Çocuğunuza tanıtabileceğiniz diğer gıda maddelerinde olduğu gibi, devam etmeden önce rezeneye karşı herhangi bir alerjik reaksiyonu olup olmadığını kontrol etmek son derece gereklidir. İlk önce küçük bir miktarla başlayın ve herhangi bir alerji belirtisi olup olmadığını anlamak için birkaç gün bekleyin. Belirtileri; Döküntülü veya iltihaplı cilt olacaktır, her şey yolundaysa rezene çayına ya da yağına devam edebilirsiniz.

2.Rezene Tohumlarını Uygun Şekilde Hazırlayın

Rezene suyu hazırlarken, tohumları kaynatmak gerekir, ancak çok sıcak olmamalıdır. Yüksek bir ateşte kaynatmak, tohumlardaki antioksidanların buharlaşmasına neden olabilir. Düşük bir ateş kullanın ve suyun yavaş yavaş kaynamasına izin verin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal