Pastanedekilerden Daha Lezzetli Ekler Tarifi

Ağızda bir anda dağılan ve yapımı oldukça basit olan ekler tarifini sizin için derledik. İçerisindeki kreması ile damakları şenlendirecek ekler tarifi için malzemeler neler gelin birlikte bakalım. İşte ağızda dağılan ekler tarifi...

13.09.2019-11:51 - (Son Güncelleme: 13.09.2019-11:43)

Tatlıyla  aranız nasıl olursa olsun bu tarifi yapmak için sabırsızlanabilrisiniz. Pastanedekilerden daha lezzetli ekler yapmaya ne dersiniz? İşte muhteşem ekler  tarifi.

EKLER TARİFİ

Malzemeler:

Hamuru için;

-100 gram tereyağı
-1 bardak su
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 bardak un
-4 yumurta
-Tuz
-Yarım paket vanilya

Kreması için;

-2 bardak süt
-3 kaşık nişasta
-3 kaşık toz şeker
-50 gram tereyağı
-Yarım paket vanilya
-1 paket krem şanti

 Nasıl yapılır?

-İlk önce kreması için süt, toz şeker ve nişastayı tencerede güzelce çırpın ve ateşte koyu kıvama gelinceye dek karıştırarak pişirin.
-Sonrasında vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın ve soğuması için bırakın. Hamurunu için su, tereyağı, toz şeker ve tuzu tencerede iyice kaynatın.
-Sonra içine 1 bardak unu atıp hızlı hızlı karıştırın ve soğuması için bırakın. Hamur soğuyunca da içerisine vanilyayı ve 1 yumurtayı katıp mikserle çırpın.
-Hamura tekrar 1 yumurta daha ekleyip çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edip hamura yedirdikten sonra hamuru sıkma torbasına koyup tepsiye sıkın.
-Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında 35 dakika pişirin.
-Kremanın içerisine, toz krem şanti ekleyip, mikserle çırpın ve soğuyan hamurun içerisine sıkıp üstünü de istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal