Panseksüel Nedir?

Cinsel yönelimler konusunda karşılaşılan terimlerden biri olan panseksüel nedir? Panseksüelin diğer cinsel tercihlerden farkı nedir? Detaylar haberimizde...

04.06.2020-15:30 - (Son Güncelleme: 04.06.2020-15:12) Panseksüel Nedir?

Son yıllarda birçok ünlü isim panseksüel olduğunu açıkladı. Bunun üzerine çok fazla konuşulan panseksüellik hakkında merak edilenleri sizin için bir araya getirdik. Detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz.

PANSEKSÜEL NEDİR?

Panseksüel kelimesi, "hepsi" anlamına gelen Yunanca "pan" ön ekinden türteilmiş bir kelimedir. Panseksüel olan kişiler her türlü cinse karşı ilgi duyabiliyorlar. Panseksüel teriminin yerine bazı zamanlarda "Antroseksüel" ya da "Omniseksüel" terimleri de kullanılmakta.

Toplumda hakim olunan erkek veya kadın cinsiyetleriyle sınırlı olmayan, trans erkek, trans kadın ya da interseks bireylerle birlikte olan insanlardır. Panseksüell genellikle biseksüel ile karıştırılırlar. Ancak ikisi birbirinden çok farklıdır. Biseksüeller kadınlar ve erkeklerden hoşlanırken, panseksüellerin birinden hoşlanması için cinsiyetinin herhangi bir önemi yoktur.

PANSEKSÜEL OLDUĞUNU AÇIKLAYAN ÜNLÜLER

Kristen Stewart

Cara Delevingne

Angelina Jolie

Madonna

Miley Cyrus

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal