Neden Organik Sebze-Meyve Yenmelidir?

Yapılan araştırmalar organik meyve ve sebzelerin neden yenmesi gerektiğini açıklıyor. Zararlı olan kimyasalları anlatıyor.

06.11.2019-11:45 - (Son Güncelleme: 06.11.2019-11:44)

Zararlı kimyasallar artık meyve ve sebzeleri oldukça tehlikeli hale getiriyor. O nedenle organik tarıma daha çok ilgi gösteriliyor.

NEDEN ORGANİK SEBZE-MEYVE YENMELİDİR?

Yapılan çalışmalara göre elmalar ABD’de en kimyasal olarak yüklü meyvelerden biri şeklinde yer almaktadır. Üst üste beşinci senede , elma pestisit-kontamine düzeyinde Environmental Working Group’un listenin tepesinde bulunuyor. Elbette, organik elmaların (ve öteki ürünlerin) fiyatı ötekilerine göre azıcık daha farklı yani pahalı oluyor. Tabi organik elma bulmak her vakit mümkün olmuyor. Eğer organik ürünler satan bir yerden alışveriş yapıyorsanız malzemelerin nasıl yetiştirdiğini sormalısınız. Environmental Health Perspectives tarafından yayınlanan bir rapora göre, organik ürünler tüketen kişilerin vücutlarında organofosfat pestisit oranı daha düşük çıkmaktadır. Organofosfat pestisit ABD’de en yaygın şekilde kullanılan böcek öldürücüdür. ABD Çevre Koruma Kurumu pestisitleri ” yüksek oranda orta seviyede toksik ” olarak sınıflandırır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal