Mutfaktaki Yanık Kokusu Nasıl Çıkarılır? Kolay Yöntemlerle Anında Çözüm

Mutfakta bazen işler yolunda gitmez ve yemekler yanabilir. Evi saran yanık kokusu ise rahatsız edici seviyeye gelebilir. Evde elinizin altında bulunan malzemelerle bu kokuyu nasıl giderebilirsiniz gelin birlikte bakalım.

17.09.2019-12:47 - (Son Güncelleme: 17.09.2019-12:21)

Mutfakta yanmış yemek kokusu hepimizi rahatsız eder. Peki bu kokuyu çok kolay yöntemlerle evinizden nasıl uzaklaştırabilirsiniz işte püf noktaları.

YANAN YEMEĞİ ORTADAN KALDIRIN

Yanan yemeğiniz iyice soğuyunca onu hemen ortadan kaldırın. Evinizin dış tarafına koyun, sakın çöp kutusuna atmayın. Eğer atarsanız koku evinizde havada kalacaktır.

LİMONLU SU KAYNATIN

Bir kap suyu iyice kaynatın ve kaynayan suyun içine limon dilimlerini ilave edin. Evin havasını temizlemek adına 10-30 dakika  bekletin. Seçenek olarak, suya limon dilimleri ve birkaç tane karanfil atabilirsiniz.

SOĞANLI SU 

Dilimlediğiniz soğanları bir kâse suya koyun ve soğanlı suyu mutfağının orta yerine yerleştirin. Ev tamamen kötü kokuyorsa soğanlı su kâselerini evin farklı yerlerine yerleştirebilirsiniz. Kokuları emmesi adına kâseleri bütün gece yerlerinde bırakmalısınız.

EKMEK SİRKE İKİLİSİ

Kokuyu emmesini sağlamak için ekmek ve sirke işinize yarayabilir. Bir tencereyi suyla doldurun ve içerisine iki su bardağı sirke ilave edin. Sirkeyi 15 dakika yavaşça kaynatın. Biraz ekmeği sirkeli suya batırın. Sirkeli ekmeği bir tabağa koyun ve kokuları emmesiiçin bekletin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal